ריזוטו עם דלורית וזעפרן

4מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן הבישול: 15-20 דקות

מצרכים:

250 גר' דלורית

250 גר' אורז לריזוטו

2 בצלי שאלוט

4 כפות שמן זית

1 קופסא קטנה של חוטי זעפרן

50 גר' חמאה

100 מ"ל יין לבן יבש

100 גר' פרמזן מגורר

1 ליטר ציר ירקות /או ציר עוף חם

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

יש לקלף את הדלורית, לגלען אותה ולחתוך לקוביות קטנות. יש לקלף את בצלי השאלוט ולקצוץ אותם דק.

בסיר מחממים שתי כפות שמן זית, מוסיפים את בצלי השאלוט ואת הזעפרן. מבשלים על אש נמוכה עד שבצלי השאלוט שקופים. מוסיפים את האורז ואת יתר שמן הזית. מערבבים את האורז על אש גבוהה במשך שתי דקות כך ששכל גרגיר אורז נעטף בשמן. ,שופכים מעל את היין הלבן. כשהיין התאדה, שופכים מצקת ציר ירקות/עף חם ומוסיפים את קוביות הדלעת. הציר צריך לכסות את האורז. מבשלים תוך ערבוב כשמדי פעם מוסיפים מן הציר. לאורך כל הבישול האורז צריך להיות מכוסה על ידי הציר.

כשהאורז כמעט מוכן אך עדיין מעט קשה והמרקם הומוגני ומעט דייסתי יש להוסיף עוד מצקת של ציר הפרמזן והחמאה. מערבבים בעדינות, ממליחים ומפלפלים אם יש צורך וכמובן לפי הטעם. מכסים את הסיר וממתינים כשתי דקות לפני ההגשה.

 

 

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 
גיליון החודש
שער מגזין 89
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן