4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 26 דקות
מצרכים:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
125 גר' פטריות יער
125 גר' פטריות מלך היער
400 גר' ארטישוק ירושלמי
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
35 גר' חמאה מלוחה
1 כפית אוכמניות
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לנגב את הפטריות ולחתוך אותם לפרוסות .יש לקלף את הארטישוק הירושלמי ולחתוך אותו לקוביות לא עבות .
במחבט סוטאג' ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל ואת השום. מזהיבים אותם ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מערבבים ומכסים .מנמיכים את האש ומבשלים במשך 12 דקות .
מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד עשר דקות ועד שהמים שהגירו מן הפטריות מתחילים להתאדות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים ומבשלים עוד כ-2 דקות.