קיש אספרגוס ופלפלים

מצרכים:
לבצק:
11/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית מלח
100 גר, חמאה קרה
1/2 מכל שמנת חמוצה
למלית:
צרור אספרגוסים דקים (כ-250גר')
1 גמבה אדומה גדולה
1 גמבה צהובה גדולה
2כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 שן שום כתושה
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 כף פירורי לחם
3 ביצים
1 מכל שמנת 42%
1/2 שמנת חמוצה
כפית חרדל
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
להכנת הבצק שמים את כל המצרכים במעבד מזון ומעבדים במהירות גבוהה. משמנים תבנית של קיש.
משטיחים בו את הבצק ומהדקים לדפנות.
מחוררים בעזרת מזלג ושמים במקרר למשך כחצי שעה .
שוטפים את האספרגוס, בוחרים כ-10 אספרגוסים יפים וחותכים 8 ס"מ מהקצה העליון (הם ישמשו לעיטור)
את יתר האספרגוסים קוצצים לחתיכות של 2 עד 3 ס"מ.
שמים את כל האספרגוסים בסיר ומכסים במעט מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3 דקות.
מסננים ושוטפים במים קרים ושוב מסננים ושומרים בצד.
מנקים את הגמבות וחותכים אותם לקוביות קטנות .
במחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב קלות, מוסיפים את קוביות הגמבות ומטגנים כ3 דקות מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ2 דקות. מצננים.
מוסיפים לתערובת את חתיכות האספרגוס ושומרים בצד את האספרגוסים לעיטור.
מערבבים את פירורי הלחם עם מחצית הגבינה המגוררת .
טורפים את הביצים ומוסיפים להם את השמנת 42%, שמנת החמוצה ואת יתר הגבינה המגוררת.
מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק.
מפזרים את תערובת פירורי הלחם מעל הבצק, מעל את תערובת הגמבות והאספרגוס.
יוצקים מעל את תערובת השמנת מסדרים מעל את האספרגוסים ששמרנו לעיטור.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור. אופים כשעה או עד שתערובת הקיש יציב וזהוב היטב.
בתאבון

קיש אספרגוס

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן