קדרת דגים חורפית שלי – Ma blanquette de poisson

4 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן בישול: 30 דקות

מצרכים:

1 דג פלמידה מפולט

1 דג מוסר ים מפולט

1 בצל

400 גר' פטריות (מלך היער, שיי מגי)

8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל-4

6 גזר גמדי חתוכים ל-4

2 עלה דפנה

3 גבעולים של טימין

2 גבעולים של סלרי

1 כף של פסטיס (ערק)

150 מ"ל יין לבן

150 מ"ל שמנת בישול

40 גר' קמח

60 גר' חמאה

1 חלמון

1 מיץ לימון

1 ליטר ציר ירקות

אופן ההכנה:

יש לפרוס את הבצל. מחממים מחבת, מוספים 20 גר' חמאה ואת הבצל הפרוס. מזהיבים אותו קלות. מוסיפים את היין, הפסטיס, ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, עלה דפנה, הטימין והסלרי. מבשלים עד שמתרככים. בסיר מביאים מים לרתיחה, ממליחים מעט ומוסיפים את הפטריות. מבשלים אותם כ-5 דקות. מסננים ומוסיפים אותם לירקות. מוסיפים את הדגים ומבשלים כ-5 דקות.

במקביל בקערה מערבבים יחד את החלמון עם מיץ הלימון. בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח, מערבבים ואז מוסיפים מן הנוזלים של תבשיל הדגים בערך 5-4 מצקות, מערבבים עד קבלת מרקם סמיך. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד קבלת רוטב אחיד.

להגשה: על צלחת הגשה מסדרים את הדגים ומסביב את הירקות, שופכים מעל את הרוטב.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן