6/7 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: שעה ו50 דקות
מצרכים
1.3 קג' צלי עגל חלב
4 בצלי שאלוט
4 בצלים
2 יח' ציפורן
3 גזר
1 לימון
1 ענף סלרי
2 שיני שום
10 ענפים פטרוזיליה
40 גר' חמאה
300 גר' פטריות
2 עלי דפנה
2 ענפי טימין
מלח ופלפל
דבש
3 כוסות ציר בקר
אופן ההכנה:
יש לקלף ולפרוס שלושה בצלים ואת השאלוט. בבצל הנותר נועצים את הציפורן.
מקלפים את הגזרים ופורסים אותם. את גבעול הסלרי שוטפים ופורסים. מנקים את הפטריות ופורסים אותן.
מניחים את 20 גר' החמאה בסיר, מניחים מעל את פרוסות הבצל, מעל את פרוסות הגזרים, מעל את פרוסות הסלרי ומעל את עלי הדפנה והטימין. מניחים מעל את צלי עגל החלב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה. במשך עשרים דקות. מוסיפים את ציר הבשר, את הבצל עם הציפורן השום הכתוש ומכסים וממשיכים לבשל עוד 45 דקות. מדי פעם מערבבים ואם יש צורך מוסיפים נוזלים.
בסיר נפרד ממיסים את יתר החמאה, מוסיפים את פרוסות בצלי השאלוט, מזהיבים אותם קלות. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומפלפלים. מבשלים על אש בינונית עשר דקות.
אחרי 45 דקות יש להוציא את הבשר, להוסיף שתי כוסות ציר בקר, לערבב ולהוסיף את הדבש, כפות מיץ לימון, לערבב היטב ולהחזיר את הבשר. להוסיף לסיר את תערובת הפטריות, לתבל שוב לפי הטעם ולבשל שוב עוד ארבעים דקות כשהסיר מכוסה. מדי פעם יש לבדוק שישנם מספיק נוזלים אם יש צורך להוסיף מים.
מגישים לצד תפוחי אדמה, פסטה או אורז.