בסוף שנת 2018 השיגו מנהלי החסכון ארוך טווח, בכל חברות הביטוח, קופות הפנסיה, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות, תשואות שליליות, הדבר גרם לתשואה שלילית או אפסית של כל שנת 2018 .
רגע, מה זה אומר לגביי, לגבי קופת הפנסיה שלי או ק. ההשתלמות שלי, האם עכשיו אני צריך למשוך את הכסף? ומה עושים הלאה?
מעניין שבתחילת 2019 המגמה השתנתה והתשואות הפכו לחיוביות בצורה קיצונית, וכמובן פיצו על הירידות שהיו בסוף 2018 .
קצת רקע פיננסי: כל חסכונות ארוכי הטווח של תושבי ישראל, מתנהלים בשוק ההון
הכולל השקעה במניות, אג"חים, קרנות נאמנות, פקדונות וזאת בעצם כדי שהכסף של כולנו ישיא תשואה, וכך במהלך שנים רבות הכל צומח בשני אופנים:
1. כל חודש מופקדת לפנסיה הפקדה חודשית חדשה ונוספת וכך גדלה הקרן.
2. אפקט הריבית דריבית שבו בעצם ריבית על 1 ₪ קטנה בהרבה על ריבית שניתנת על 1000 ₪ ובכל חודש עוצמת הריבית הולכת וגדלה.
תשואה = הפיצוי הכספי שהחוסך מקבל תמורת השקעת כספו בשוק ההון. התשואה נגזרת מרמת הסיכון שהחוסך בוחר בהשקעה, או בעברית ממסלול ההשקעה שבוחר החוסך. ככל שרמת הסיכון גבוהה יותר, כך נצפה לקבל תשואה גבוהה יותר לאורך זמן, אבל חשוב לזכור שבו בזמן גם רמת הסיכון גבוהה יותר ואז יש גם סיכויי בזמן משבר לחוות נפילה או תשואה שלילית.
לאפקט של עליות וירידות בחסכון שלנו, אנו קוראים תנודתיות, תנודתיות גבוהה אומרת בעצם קצב של עליות וירידות גבוה, אז איך שומרים על החסכון שלנו??
חשוב לדעת היכן מתנהל החסכון שלנו, כמה כסף צברנו שם ומה רמת דמי הניהול שאנו משלמים על החסכון לחברת הביטוח. בנוסף חשוב פעם בתקופה להפגש עם היועץ או סוכן הביטוח ולבדוק מה התשואות שהשיגו מנהלי החסכונות האחרים במסלולים הדומים לשלנו והאם שווה לעשות איזה שינוי או להשאר במצב הקיים.
חשוב מאוד: לא לבצע שינויים נמהרים לפני שמתייעצים עם יועץ פנסיוני, בטח לא בשל שנה אחת גרועה בשוק, המציאות מלמדת שבד"כ אחרי תקופה של ירידות באה תקופה של עליות.
כן מומלץ לבצע מעקב אחת לשנה או שנתיים ולעקוב אחר התוצאות של החסכונות שלי, ומה מצבם ביחס לשאר החברות הנמצאות בשוק הביטוח.
והכי חשוב
שלא יעבדו עליכם…
תומר גלס – סוכן ביטוח ומתכנן פיננסי
פנסיה – תשואות 2018 , איך זה קשור אליי?
- לחצו לקריאת עוד מאמרים של >> כלכלי-לי טיפ, תומר גלס