עוגת גבינה

זמן הכנה : 40 דקות
משך אפיה: כ- שעה וחצי
תבנית :20 ס"מ קוטר מתפרקת
חום תנור : בינוני –נמוך(160 מעלות)
מצרכים:
בסיס:
75 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר טחון דק
11/4 כוסות ביסקוויטים מרוסקים דק
מלית:
250 גר' גבינה 9%
3 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר טחון דק
1/4 כוס קמח
2/3 כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
ציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים אותה לפירורי הביסקוויטים ומערבבים.
מהדקים את התערובת לתחתית התבנית מתפרקת העגולה משומנת.
מצננים בעת הכנת המלית.
בוחשים את הגבינה בקערה גדולה, מוסיפים לתוכה את החלמונים, תמצית וניל, הסוכר, את גרידת הלימון, את הקמח והחלב. בוחשים היטב עד קבלת מרקם הומוגני.
בקערה נפרדת מקפיצים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר תוך כדי ההקצפה בהדרגה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה בקלילות וביסודיות בלי לשבור את הקצף.
מעבירים את התערובת הגבינה לתבנית ומחליקים בכף.
אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה אך עדיין ספוגית למגע יד.
מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר והוניל ושופכים על העוגה. מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן במשך שעה. מצננים בתבנית במשך 3-4 שעות במקרר. משחררים בזהירות מדפנות התבנית בעזרת סכין ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה.
ניתן לעטר את העוגה עם פירות טריים או משומרים לפני ההגשה.
הערות:
1.במקום השמנת החמוצה אפשר לצפות את העוגה כשהיא קרה בשכבת קצפת עשירה.
2. אפשרות אחרת היא לצפות את העוגה זיגוג לבן עשוי מחלבון ביצה טרוף היטב עם 100 גר' אבקת סוכר. יוצקים את הזיגוג לאחר שהעוגה קרה.
בתאבון !

עוגת גבינה1

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן