4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
מצרכים:
1 קילו קישואים קטנים
250 גר' סלאמי איטלקי
6 כפות שמן זית איכותי
2 תפוזים
1 לימון
1 צרור פטרוזיליה
12 זיתים שחורים
1 ענף תימין
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
חותכים את הסלאמי לרצועות דקות (1 ס"מ).
סוחטים את הלימון ולשמור את המיץ בצד.
קולפים את התפוזים וחותכים אותם לקוביות ללא הסיבים והקליפה שלהם. את המיץ שנותר שומרים בצד.
קוצצים דק את הפטרוזיליה.
קוצצים באופן גס את הזיתים השחורים.
שמים בסיר מים וכף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקישואים ומבשלים אותם כ – 5 דקות.
מסננים ומקררים את הקישואים. פורסים אותם לפרוסות דקות.
בקערת הגשה שמים את מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מוסיפים לקערה את הקישואים, את קוביות התפוזים וגם את המיץ שלהם.
מוסיפים את רצועות הסלאמי, הפטרוזיליה הקצוצה והזיתים הקצוצים.
מפזרים מעל את עלי התימין.
מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.
מכניסים לקירור כשעתיים שלוש.