4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
מצרכים:
4 מלפפונים גדולים
150 גר' סלמון מעושן
גביע גבינה לבנה (אחוזי השומן לפי בחירתכם)
4 פרוסות לחם מקמח מלא או אחר
2 כפות עירית קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הגבינה הלבנה עם העירית הקצוצה. מפלפלים וממליחים לפי הטעם.
שוטפים את המלפפונים וחותכים אותם לקוביות קטנות. חותכים את הסלמון גם לקוביות קטנות. שמים את פרוסות הלחם בטוסטר ואז חותכים אותם גם לקוביות.
להגשה לוקחים קערות או צנצנות זכוכית. בתוכן מניחים שכבה של תערובת הגבינה, ואז קוביות מלפפונים, מעל שוב גבינה, מלפפונים, מעל שכבת קוביות לחם ומעל שכבת קוביות סלמון. לבסוף עוד שכבה של גבינה. מפזרים מעל כמה קוביות של סלמון ומלפפונים לעיטור. מפזרים מעט שמיר קצוץ.
מגישים קר מאוד.