סלט חצילים במרינדת קפה לצד גבינת פטה ודומדמניות

4 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
מצרכים:

1 חציל גדול

50 גר' אגוזי מלך

40 מ"ל אספרסו

1 שן שום

2 כפיות רוטב סויה

2 כפיות דבש

1 כפית פפריקה מעושנת

100 מ"ל שמן זית

2 כפות שמן שומשום

100 גר' עלי רוקט

10גר' גבינת פטה

100 גר' דומדמניות

גרידת ומיץ לימון (מלימון 1 )

10 עלים של בזיליקום

מלח ים

גרעיני רימון

אופן ההכנה:

יש לפרוס את החצילים ולחתוך לקוביות גדולות. יש לקצוץ את אגוזי המלך ולקלות אותם במחבת. יש לקלף את שן השום ולקצוץ אותו.

בקערה יש לערבב יחד את האספרסו, השום, רוטב הסויה, הדבש, הפפריקה המעושנת, שתי כפות מהשמן זית ואת שמן השומשום. מפלפלים ושופכים את התערובת מעל קוביות החציל. מערבבים, מכסים ומכניסים למקרר במשך שלושים דקות.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות(6-7). אופים את קוביות החציל עם המרינדה במשך 20 עד 25 דקות ומדי פעם מערבבים.

בקערה נוספת מערבבים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ואת יתר שמן הזית. בקערת הגשה יש לערבב יחד את עלי הרוקט, את גבינת הפטה מפוררת, את הדומדמניות, את אגוזי המלך. כשהחצילים מוכנים ניתן להוסיף אותם בעודם חמים. שופכים מעל את הרוטב, את עלי הבזיליקום. ממליחים לפי הטעם (זהירות גבינת הפטה מלוחה )ומפזרים מעל את גרעיני הרימון.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 133
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן