סלט חצילים במרינדת קפה לצד גבינת פטה ודומדמניות

4 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
מצרכים:

1 חציל גדול

50 גר' אגוזי מלך

40 מ"ל אספרסו

1 שן שום

2 כפיות רוטב סויה

2 כפיות דבש

1 כפית פפריקה מעושנת

100 מ"ל שמן זית

2 כפות שמן שומשום

100 גר' עלי רוקט

10גר' גבינת פטה

100 גר' דומדמניות

גרידת ומיץ לימון (מלימון 1 )

10 עלים של בזיליקום

מלח ים

גרעיני רימון

אופן ההכנה:

יש לפרוס את החצילים ולחתוך לקוביות גדולות. יש לקצוץ את אגוזי המלך ולקלות אותם במחבת. יש לקלף את שן השום ולקצוץ אותו.

בקערה יש לערבב יחד את האספרסו, השום, רוטב הסויה, הדבש, הפפריקה המעושנת, שתי כפות מהשמן זית ואת שמן השומשום. מפלפלים ושופכים את התערובת מעל קוביות החציל. מערבבים, מכסים ומכניסים למקרר במשך שלושים דקות.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות(6-7). אופים את קוביות החציל עם המרינדה במשך 20 עד 25 דקות ומדי פעם מערבבים.

בקערה נוספת מערבבים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ואת יתר שמן הזית. בקערת הגשה יש לערבב יחד את עלי הרוקט, את גבינת הפטה מפוררת, את הדומדמניות, את אגוזי המלך. כשהחצילים מוכנים ניתן להוסיף אותם בעודם חמים. שופכים מעל את הרוטב, את עלי הבזיליקום. ממליחים לפי הטעם (זהירות גבינת הפטה מלוחה )ומפזרים מעל את גרעיני הרימון.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן