4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 25 דקות
מצרכים:
1 קג' דלעת
200 מ"ל שמנת 42%
100 גר' ערמונים (1 שקית)
1 בצל
6 גבעולים של סייגית (צ'רביל)
1 כף שמן
3 קורט של אגוז מוסקט
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
יש לקלף את הדלעת, לסלק את הגלעינים ולחתוך אותה לקוביות.
יש לקלף את הבצל ולפרוס אותו דק. בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מזהיבים אותו כשתי דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת וליטר מים.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עשרים דקות. פורסים את הערמונים לפרוסות דקות. קוצצים את גבעולי הסייגית.
מוסיפים לסיר את השמנת ואת אגוז המוסקט. בעזרת מוט טחינה טוחנים את המרק עד קבלת מרקם אחיד. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מביאים שוב לרתיחה. בקערת הגשה שחוממה מראש מניחים את פרוסות הערמונים, מעל שופכים את המרק החם ומפזרים מעל את עלי הסייגית הקצוצים.