מרק ערמונים, סלרי ופרמזן

זמן הכנה: כ-15 דקות

זמן בישול: כ-20 דקות

מצרכים ל-4 מנות:

2 שאלוט

30 גר' חמאה

1/2 ראש סלרי

350 גר' ערמונים

ליטר וחצי ציר עוף

50 גר' פרמזן

1 שמנת בישול

קרם פרש

פלפל, מלח ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מקלפים את ראש הסלרי וחותכים לקוביות.

שומרים 4 ערמונים בצד ואת היתר חוצים לשניים.

קוצצים את השאלוט

2. ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השאלוט. מזהיבים אותם כ-5 דקות בלי לשרוף אותם. שמים בסיר את הסלרי ואת הערמונים, מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך 20 דקות.

טוחנים את המרק במעבד מזון או במיקסר ידני. מחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת ואת הפרמזן. מתבלים.

3. מוזגים למרקיות ומקשטים עם קצת קרם פרש וערמון מעל.

בתאבון!

נ.ב: ניתן להוסיף קוביות אווז מקורמלים. אופן ההכנה הוא לחתוך חזה אווז לקוביות, לטגן במחבת שחומם מראש בלי להוסיף שמן, לטגן עד הזהבה. לערבב כף סוכר יחד עם כף מים ולהוסיף לחזה האווז. לתת לזה להפוך למין קרמל.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 146
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן