מרק בשני צבעים

6 מנות

זמן ההכנה: רבע שעה 

זמן בישול: מרק הסלרי: 40 דקות

                מרק בטטה: 25 דקות

מצרכים:

5 בטטות

2 ראשי סלרי גדולים

3 תפוחי אדמה

3 ענפי עלי סלרי קשורים

1 קליפת תפוז מגורדת

30 גרם חמאה

כוס חלב

1 מיכל שמנת בישול

1 כף למנה קרם פרש

פלפל שחור

מלח

פלפל אדום חריף

1/2 כפית קארי

2 כפות ציר עוף רגיל /ירקות

אופן הכנה:

מקלפים את הסלרי ואת תפוחי אדמה. חותכים אותם לקוביות. מניחים אותם בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים את צרור עלי הסלרי וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים. לאחר מכן מוסיפים כף ציר עוף/ירקות, מלח ופלפל. מוציאים את עלי הסלרי. שופכים כחצי מכמות הנוזלים. טוחנים למרקם אחיד. מוסיפים שמנת וחלב. המרק צריך להיות קרמי ואם יש צורך מוסיפים מעט שמנת בישול. מקלפים את הבטטות ופורסים אותן. מניחים אותן בסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים ציר עוף/ירקות ומתבלים עם פלפל מלח. טוחנים ומוסיפים שמנת, תפוז מגורד, קארי, פלפל חריף ומלח. שימו לב – המרקמים צריכים להיות לא נוזלים מדי. מוזגים לצלחות מרק כאשר מרק אחד סמיך יותר מהשני כך שהם הם לא יתערבבו. במרכז מניחים כף קרם פרש.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 100
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן