מרק בשני צבעים

6 מנות

זמן ההכנה: רבע שעה 

זמן בישול: מרק הסלרי: 40 דקות

                מרק בטטה: 25 דקות

מצרכים:

5 בטטות

2 ראשי סלרי גדולים

3 תפוחי אדמה

3 ענפי עלי סלרי קשורים

1 קליפת תפוז מגורדת

30 גרם חמאה

כוס חלב

1 מיכל שמנת בישול

1 כף למנה קרם פרש

פלפל שחור

מלח

פלפל אדום חריף

1/2 כפית קארי

2 כפות ציר עוף רגיל /ירקות

אופן הכנה:

מקלפים את הסלרי ואת תפוחי אדמה. חותכים אותם לקוביות. מניחים אותם בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים את צרור עלי הסלרי וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים. לאחר מכן מוסיפים כף ציר עוף/ירקות, מלח ופלפל. מוציאים את עלי הסלרי. שופכים כחצי מכמות הנוזלים. טוחנים למרקם אחיד. מוסיפים שמנת וחלב. המרק צריך להיות קרמי ואם יש צורך מוסיפים מעט שמנת בישול. מקלפים את הבטטות ופורסים אותן. מניחים אותן בסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים ציר עוף/ירקות ומתבלים עם פלפל מלח. טוחנים ומוסיפים שמנת, תפוז מגורד, קארי, פלפל חריף ומלח. שימו לב – המרקמים צריכים להיות לא נוזלים מדי. מוזגים לצלחות מרק כאשר מרק אחד סמיך יותר מהשני כך שהם הם לא יתערבבו. במרכז מניחים כף קרם פרש.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 133
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן