מרק בצל צרפתי

6 מנות

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול כולל: 1 שעה ו 5 דקות

מצרכים: 45 גר' חמאה

1 בצל אדום קצוץ דק

400 גר' בצלים לבנים קצוצים דק

1 שן שום קצוץ

25 גר' קמח רגיל

200 מ"ל יין לבן

1,5 ליטר ציר בשר חום או מים

צרור עשבי תיבול (חלק הירוק של כרישה, עלה דפנה, גבעול קורנית, עלי סלרי אחדים וכמה גבעולי פטרוזיליה)

כף יין  שרי

תוספות: 12 פרוסות באגט

200 גר' גבינה גרוייר מגורדת

 

ממיסים את החמאה במחבת בסיר גדול  בחום נמוך. מוסיפים את הבצלים ומבשלים 20 דקות, תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר בהם יהפוך לקרמל וצבעם יהפוך לחום זהוב  שלב זה יקבע את צבע המרק . מוסיפים  את השום ואת הקמח ומבשלים תוך בחישה 2-1 דקות.

מוסיפים את היין ובוחשים. מביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את המים או ציר בקר, מוסיפים לבשל  על סף רתיחה 30 דקות בקירוב .

מוסיפים  את היין שרי למרק ומתקנים את הטעם התיבול.

קולים את הפרוסות הלחם עד שתהיינה יבשות וזהובות משני צדדיהן.

מוזגים את המרק לצלחות ,מניחים פרוסת לחם

ומפזרים מעל גבינה.

מגישים את המרק מייד. בתאבון!!!

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן