מרק טבעוני אם מחליפים את ציר העוף בציר ירקות
4 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול : 30 דקות
חומרים:
4 כרישה (כולל החלק הירוק )
2 בטטות
1 בצל
3 גזרים
1 ליטר ציר עוף
1 עלה דפנה
1 קופסה קרם קוקוס
2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מעט עירית קצוצה
אופן הכנה:
קולפים ושוטפים היטב את הירקות.
את הבטטות חותכים לקוביות. פורסים את הפראסות ואת הגזר. קוצצים את הבצל.
מחממים בסיר את שמן הזית /שמן קוקוס, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-5 דקות.
מוסיפים את ציר העוף, את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. ממליחים וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהירקות מתרככים
(בערך 20 דקות)
כשהירקות רכים מוציאים את עלה הדפנה וטוחנים יחד עם קרם הקוקוס. מפלפלים לפי הטעם. אם לטעמכם המרק סמיך ניתן להוסיף ציר או מים.
מגישים בקערות ומעטרים במעט עירית קצוצה