6 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
מצרכים:
6 אגסים גדולים
1/2 בקבוק ין אדום
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל משובח
1 מקל קינמון
מעט גרעיני פלפל שחור שלמים
למוס השוקולד: (רצוי להכין אותו יום קודם)
1 מכל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן
1 כף קוניאק
אופן ההכנה:
למוס שוקולד לבן:
שמים את השמנת המתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. מחוץ לאש מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד מומס. מוסיפים כף קוניאק, מערבבים שוב ושומרים בקירור עד ההגשה.
מקלפים את האגסים ומגלענים אותם. חוצים אותם לחצי, מסדרים אותם בסיר ושופכים מעל את היין האדום. מוסיפים את הסוכר, את תמצית הוניל, את מקל הקינמון וגרעיני פלפל שחור. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות. מוציאים את האגסים ומצננים אותם.
את היין מעבירים דרך מסננת לסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה ומצמצמים אותו עד קבלת רוטב סמיך. מקררים.
להגשה: מקציפים את תערובת השוקולד עד קבלת מוס אוורירי. בצלחת מניחים שני חצאי אגס, מניחים לצידם כף מוס שוקולד לבן ויוצקים מעל מעט מן רוטב היין