מאפה של עגבניות, תפוחי אדמה ובצלים

6 מנות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן אפיה: שעה ורבע

מצרכים:

1 קג' עגבניות גדולות

6 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים

3 שיני שום

1 זר טימין

150 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 210 מעלות (7-8). מקלפים את התפוחי האדמה, שוטפים אותם ומייבשים אותם. פורסים אותם לפרוסות אחידות. מקלפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות. שוטפים את העגבניות ופורסים אותם (לגובה) לפרוסות בגודל שווה לשאר הירקות. מקלפים את שיני השום וכותשים אותם.

משמנים תבנית חסינת אש, מסדרים את פרוסות הירקות לפי סדר (תפוחי אדמה, עגבניה, בצל) וחוזרים שוב תוך שאנו מהדקים היטב את הפרוסות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומפזרים מעל את השום הכתוש והטימין. שופכים מעל את שמן הזית ומכניסים לתנור. אופים במשך 30 דקות ואז מנמיכים את התנור לחום של 150 מעלות (4-5) וממשיכים לאפות עוד 45 דקות.

מגישים חם לצד דגים או בשר על האש.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 

גיליון החודש
שער מגזין 84
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן