מאפה של מנגולד – Tourte aux blettes

8 מנות

זמן ההכנה: שעה

זמן האפיה: 35 דקות

מצרכים:

לבצק:

500 גר' קמח

125 גר' מים

125 גר' שמן זית

1כפית מלח

2 ביצים וחלמון

למילוי:

1 קג' מנגולד

1 בצל פרוס דק מחממים

1 ביצה

100 גר' אורז מבושל

2 שיני שום

100 גר' צנוברים קלויים

200 גר' גבינת פרמזן

מלח ופלפל גרוס

אופו ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות

לבצק:

מניחים את כל החומרים היבשים בקערת המערבל, מערבבים ומוסיפים את הביצים, את המים ואת השמן זית, מערבבים שוב עד קבלת מסה אחידה, מניחים בצד.

למילוי:

מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק של עלי המנגולד. שוטפים אותם. חולטים את העלים במים מלוחים רותחים במשך עשר דקות. מסננים אותם וקוצצים אותם דק. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל הפרוס. בקערה מערבבים יחד את המנגולד עם הביצה, הצנוברים, האורז וגבינת הפרמזן. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומערבבים שוב עד קבלת מסה אחידה.

מחדדים את הבצק לשני עלים. משמנים תבנית פאי. מניחים עלה הבצק. מעל שופכים את המילוי. מניחים מעל את העלה השני. מהדקים את הבצק בצדדים. אופים במשך 35 דקות או עד שהפאי זהוב.

 

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 95
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן