לביבות פרסה כרשה ולביבות כרובית עם סלסה של עגבניות ויוגורט

5 פרסות בינוניות.
1 כרובית קטנה.
6 ביצים.
4 עגבניות קלופות ,נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות קטנות.
3 שיני שום.
2-4 כפות של פטרוזיליה קצוצה.
1/4 פלפל חריף קצוץ.
1 גביע יוגורט.
5-6 כפות של קמח .
5 כפות של עמילן תירס.
פלפל ,מלח לפי הטעם.
כורכום לפי הטעם.
שמן לטיגון.
מנקים את הפרסה. חותכים את החלק התחתון ואת העלים הירוקים. מחלקים לחלקים בינוניים. מרתיחים מים בסיר אידוי. כשרותחים המים, ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה. מבשלים כ – 15 דקות ומסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו.
במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים. מאדים אותה כ – 20 דקות או עד שהיא רכה .
לוקחים את הפרסה, טוחנים אותה במעבד מזון, מוסיפים 3 ביצים, מוסיפים 5 כפות של עמילן תירס, מערבבים היטב עד קבלת עיסה הומוגנית. ממליחים ומפלפלים.
בקערה נוספת מועכים את הכרובית, מוסיפים 3 ביצים, מוסיפים כ 5-6 כפות קמח ,1 כפית כורכום ומערבבים היטב .
מחממים במחבת שמן. בעזרת כף יוצקים למחבת לביבה מתערובת הפרסה .
חוזרים על התהליך מספר פעמים .מטגנים מכל צד. מוציאים לצלחת שעלית מונח נייר סופג .מסננים מעט
חוזרים על התהליך  עם תערובת הכרובית .
מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט : מערבבים את העגבניות, הפלפל החריף , השום הקצוץ, היוגורט, ממליחים,מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה .
מסדרים בצלחת 2-3 לביבות מכל סוג .מעטרים מסביב עם סלסה העגבניות
בתיאבון !

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 
גיליון החודש
שער מגזין 91
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן