8 מנות
זמן ההכנה : 30 דקות
זמן אפיה : 45-60 דקות
מצרכים :
250 גר' קמח לבן
150 גר' חמאה
1 ביצה
50 גר' סוכר
1 כפית וניל
3 תפוחי עץ
מיץ לימון
2 ביצים
1 חלמון ביצה
60 גר' סוכר
1 כפית קינמון
200 מ"ל שמנת
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור ל-180 מעלות.
יש לשמן תבנית אפיה מיועדת לטארט בקוטר 24
להכנת הבצק:
שמים בקערת המערבל את הקמח, מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת חולית.
בקערה טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל וקורט מלח. מערבבים עד קבלת בצק רך ולא רטוב.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 2-3 מ"מ. מסדרים בתוך תבנית האפיה ומהדקים בשוליים. בעזרת מזלג מחוררים את פני שטח הבצק. מכניסים את התבנית לכ- 20 דקות במקרר.
קולפים את תפוחי העץ, פורסים כל תפוח לשמונה פרוסות עבות. שופכים מעליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
בקערה טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם הסוכר, השמנת והקינמון.
לאחר 20 דקות מסדרים מעל הבצק את התפוחים ושופכים מעל את תערובת הביצים והשמנת. אופים בתנור 45 עד 60 דקות או עד שהטארט זהוב.
בהגשה בוזקים מעל אבקת סוכר.