8 מנות
זמן הכנה:
שעה + 50 דקות קירור במקרר
זמן אפיה: שעה אחת כולל
מצרכים:
250 גר' קמח לבן
150 גר' חמאה
1 ביצה
50 גר' סוכר
1 כפית וניל
10 שזיפים(אפשר בצבעים שונים)
3 כפות ריבת אפרסקים
1 ביצה
1 חלמון ביצה
60 גר' סוכר
1 כפית קינמון
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית אפיה.
להכנת הבצק שמים בבלנדר את הקמח, מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת חולית.
טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הסוכר, הוניל וקורט מלח. מערבבים ושומרים כ – 20 דקות במקרר.
שוטפים את המשמשים, מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים.
טורפים את הביצים ואת החלמון עם הסוכר, מוסיפים את השמנת והקינמון.
מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 3-2 מ"מ. מסדרים בתוך תבנית האפיה ומקררים כ – 20 דקות במקרר.
מחוררים עם מזלג. מורחים מעל את ריבת האפרסקים בשכבה אחידה.
מסדרים מעל את המשמשים ושופכים מעל את התערובת של הביצה והשמנת. אופים בתנור ארבעים וחמש עד שישים דקות או עד שהמלית נקרשת.
* ניתן להחליף את השזיפים במשמשים