טארט (פאי) תפוחי עץ

2 תבניות פאי ארוכות נשלפות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן אפיה:45 דקות
מצרכים:
לבצק
250 גר' קמח
125 גר' חמאה
100 גר' סוכר
1ביצה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
למילוי:
4 תפוחי עץ
ריבה פירות יער או פטל
1 ביצה
50 מ"ל שמנת מתוק
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול, מניחים את הביצה, המלח והסוכר ומעבדים יחד. מוסיפים את הקמח ואת תמצית הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול . חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מערבלים עד קבלת כדור .
משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק. יש ליצור שכבה לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה .
*אפשר להכין זאת יום קודם.
מחממים תנור ל180 מעלות.
לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת ריבה אחידה . יש לקלוף את התפוחים, חוצים אותם לשניים ולהוציא את הליבה . פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים אותם אחת מעל השנייה בתבנית .מערבבים בקערה קטנה את הביצה, השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת מרקם אחיד .שופכים מעל התפוחים . אופים בתנור במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה .

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן