טארט דובדבנים של פעם

6 מנות

זמן הכנה: שעתיים

זמן אפיה: 45 דקות

מצרכים:

לבצק:

325 גר' קמח

220 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

4 כפות מים קרים

1 כף סוכר

קורט מלח

1 חלמון ביצה בק

למילוי:

450 גר' דובדבנים מגולענים וחצויים

190 מ"ל מים

100 גר' סוכר

2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח, החמאה, הסוכר, המלח והמים עד קבלת כדור.

עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר במשך כשעה וחצי לפחות.

למילוי:

מניחים בסיר את הדובדבנים במים ומבשלים כ – 10 דקות, מוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור ומבשלים עוד כחמש דקות עד שהתערובת מתעבה. מצננים.

לוקחים כ-2/3 של הבצק ומשטחים בתבנית פאי משומנת. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג. מניחים מעל את מילוי הדובדבנים.

מהשליש שנותר מהבצק מכינים כ12 רצועות .מניחים 6 או שבע רצועות לאורך ומקפלים רצועה כן רצועה לא. מניחים את יתר הרצועות לרוחב ומניחים מעל את הרצועות שקיפלנו. מהדקים את הרצועות וחותכים את השאריות הבצק.

בקערה קטנה טורפים את החלמון ובעזרת מברשת מברישים את הרצועות.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות. מצננים.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 107
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן