כשאנו מתרגלים חשיבה חיובית,
כל דבר שאנו רוצים לומר בשליליות אנו הופכים לחיובי.
תרגול זה מאפשר לאנשים שסביבנו להקשיב לנו; מפני שבמקום להעביר בקורת, אנו נאמר מה אנו רוצים שיהיה.
למשל במקום לומר לילד שלנו "למה כל הבגדים שלך על הרצפה או מה זה הבלגן הזה פה?" נוכל לומר "תשים בבקשה את כל הבגדים שלך מקופלים לארון", או "אני מבקשת שהחדר יהיה מסודר.. אם אתה צריך עזרה תגיד לי.."
כמו כן המוח שלנו עצמנו מקבל הוראות של מה אנחנו רוצים בחיינו, ואז הוא יודע מה אנו מצפים שהוא ישיג עבורנו, למשל במקום לעמוד ברחוב ולומר "אוף, אין מוניות" נאמר "המונית המושלמת בדרך אלי" המוח מתרגל לשפה הזו, ואז הוא יודע בצורה ברורה למה אנו מצפים ומסדר לנו את החיים. שכן המוח שלנו הוא כמו מדפסת תלת מימדית ומארגן לנו את החיים בהתאם למה שאנו מכתיבים לו. לכן אנו צריכים להכניס את התוכנית הנכונה כך שהתוצר שהמדפסת תדפיס יהיה בהתאמה למה שאנו רוצים.
כשאנו מתרגלים חשיבה כזו אנו מתחילים להתמקד בחיובי. אנו מתחילים לשים לב לדברים החיוביים שכן בכל מצב קיים גם פן חיובי. כמו שאומרים 2 צדדים למטבע. כמו למשל:
גם כשחלילה שברתי את היד, אני יכולה להעריך יותר את הזמן שהיד מתפקדת כרגיל. או יתכן שאקבל סיוע מאחרים ואוכל להתפנק קצת, או לתרגל קבלה.
אנו גם מתרגלים לראות את מה שמעבר לכל בעיה, למשל אם מישהו חולה כמה בריאים ומחלימים יש באותו זמן. אם מישהו עשה תאונה נזכור כמה פעמים הוא נסע ולא עשה תאונה או כמה רכבים נוסעים באותו זמן ולא עשו תאונה.
בסופו של דבר העין שלנו מתרגלת לראות את החיובי שבכל דבר. גם בעצמנו, גם באחרים וגם בחיים.
חשיבה כזו, משתלמת ומתגמלת מאד. היא מרימה אותנו לתחושות חיוביות, להודיה ולרמות גבוהות של אושר.
נסו ותהנו
אסתר אדלר מנחה לחשיבה חיובית בשיטת לואיז היי, מטפלת אישית וזוגית מנחה זוגות להגשים את החלום הזוגי.