ל 6 סועדים
חומרים:
2 חזה אווז שלמים
פלפל שחור גרוס
מלח גס
לרוטב היין:
שמן או מעט משומן האווז שהומס
1/4 בקבוק יין אדום
4 בצלי שאלוט קצוצים
ציר בקר
2 כפות רכז רימונים
פלפל גרוס ומלח
לוקחים מחבת פסים ומחממים אותה על האש עד שהיא חמה מאוד . בינתיים עושים חתכים בתוך חזה האווז בצורות של איקס. מפלפלים וממליחים.
מניחים את חזה האווז על הצד של העור ומשאירים עד הזהבה, את יתר השומן אוספים לכלי (חוזרים על פעולה זו מספר פעמים) השומן שהתקבל יכול לשמש לתפוחי אדמה אפויים או בתבשילי בשר .
כשהעור זהוב וקריספי הופכים לצד השני למשך כ-5 דקות. שומרים בחום .
במקביל מכינים את רוטב היין. שמים בסיר קטן שמן או מן השומן אווז .מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד הפיכה לשקוף. מוסיפים את היין ואת ציר הבקר, מבשלים עד צמצום ומוסיפים את רכז הרימונים .מפלפלים וממליחים לפי הטעם .
פורסים את חזה האווז לפרוסות די עבות כמו מניפה ומוזגים מעל רוטב .