6 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
2 חזה אווז או ברווז (800גר)
600 גר' דובדבנים
2 כפות דבש נוזלי
2 כפות יין פורט
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
בעזרת סכין עושים חתכים של שתי וערב על גבי העור של הברווז/האווז. בקערה מערבבים יחד את הדבש ומחצית מהחומץ בלסמי. מניחים בהם את חזה האווז/ ברווז ומשאירים כחצי שעה.
במקביל שוטפים את הדובדבנים, חוצים אותם לשניים ומוציאים את הגלעין. עושים זאת מעל קערה כדי שמיץ הדובדבנים ישמר. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה. מניחים מעל את החזה האווז /ברווז (בלי נוזלי המרינדה) על הצד של העור וצורבים במשך שבע דקות. הופכים לצד השני וצורבים שוב שבע דקות. מוציאים ומניחים אותם בין שני רדידי אלומיניום (כדי לשמור על החום.) שופכים את השומן שהצטבר במחבת, מוסיפים את מיץ הדובדבנים, יין הפורט, את יתר החומץ בלסמי ו100 מ"ל מים. מביאים לרתיחה כשבעזרת תרווד מגרדים את הדפנות והתחתית של המחבת. כשרותח מוסיפים את הדובדבנים. מבשלים על אש נמוכה במשך חמש דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
להגשה: פורסים את חזה האווז/ברווז, מסדרים על צלחת הגשה, ממליחים מעט, מסדרים מסביב את הדובדבנים והרוטב. מגישים מיד