חג המוסיקה הישראלית ה-21 יוצא לדרך

meitar-elaboration-by-Yuval-avital-web

"לשמוע את העבר, להדהד את ההווה, ליצור את העתיד"
6 ימים, 5 ערים של חגיגה מוסיקלית:

חג המוסיקה הישראלית יוצא לדרך בסימן חדוות הגילוי של המוסיקה האומנותית הנכתבת כאן ועכשיו, ויתקיים השנה בחמש ערים, מצפון עד דרום, עם למעלה מ-20 קונצרטים, קלאסיקות ישראליות לצד יצירות חדשות ומקוריות ושילובים מוסיקליים מפתיעים.
הפסטיבל יארח סולנים בינלאומיים רבים ביניהם, הסופרן הילה בג'יו, הפסנתרן ירון רוזנטל, הצ'לנית רבקה גולני, המצו-סופרן נועה פרנקל והמנצח רוברטו פטרנוסטרו.

שש יצירות חדשות שהוזמנו במיוחד לפסטיבל יבוצעו בבכורה עולמית מאת המלחינים, יוסי מר-חיים, רחל גלעין, עמוס אלקנה, שרית שליי זונדינר, סיוון שנהב שב ואודי פרלמן.  אליהם יצטרפו בבכורה עולמית יצירותיהן של המלחינות רלי מרגלית, מעיין צדקה ומרגרט וולף ויבוצעו על ידי מיטב האנסמבלים, הסולנים והסימפוניות בארץ.

הפסטיבל עשיר השנה בחיבורים אמנותיים מסקרנים על הבמה, ביניהם
הזמר יונתן רזאל יופיע עם הסימפונייטה הישראלית באר שבע,
המלחין בעז בן משה בבכורה ליצירתו הלאה ממני – שמבוססת על טקסטים טרנסג'נדרים.
סונטת טראמפ של אבנר חנני, שנכתבה לפסנתר ולקטעי וידאו מנאומיו של דונלד טראמפ.
ערבי מחווה לזמר העברי אמנותי עם זמרות האופרה קלייר מגנאג'י ומיכל אוקון.
ומופע מוסיקלי סוחף שמשלב מוסיקה מערבית וערבית של תייסיר אליאס וחברים.

לצד אלו יבוצעו בחג "קלאסיקות" ישראליות ביצירות סימפוניות נפלאות של המלחינים פאול בן חיים, אנדרה היידו ומרק קופיטמן, וערבי מחווה מוסיקליים לפסנתרנים עדן-תמיר, למלחין עמי מעייני, למנצח מנדי רודן ולמלחין פרנק פלג.

המנהל האמנותי החדש של הפסטיבל, עודד זהבי: "זוהי חגיגה אמיתית לאוהבי המוסיקה. הקהל מוזמן להיפתח, להכיר וליהנות משלל סגנונות מוסיקליים ויצירות ושילובים מרתקים עם מלחינים צעירים ויצירות שיוקדשו לאבני הדרך במוסיקה הישראלית".
הכניסה לכל האירועים – חופשית! במימון משרד התרבות והספורט

12-17 בספטמבר: חג המוסיקה הישראלית: חיפה, ירושלים, תל אביב, באר שבע וזיכרון יעקב
מנהל אמנותי: עודד זהבי | מנהל אדמיניסטרטיבי: יורם יונגרמן | הפקה: המכון למוסיקה ישראלית.

 חג המוסיקה הישראלית ה-21 בניהולו האמנותי של עודד זהבי ובתמיכת המכון למוסיקה ישראלית בראשו      של יורם יונגרמן ובתמיכת משרד התרבות, יתקיים השנה בין תאריכים 12-17 בספטמבר, בין ראש השנה ליום כיפור, בחמש ערים מצפון ודרום: בחיפה (12.9) בירושלים (13.9), בתל אביב (14.9, 17.9) בבאר שבע (15.9) ובזיכרון יעקב (16.9).

חג המוסיקה הישראלית הוא אחד מאירועי המוסיקה החשובים בישראל שמעודד יצירה "תוצרת הארץ" אותו ממן משרד התרבות והספורט – והכניסה אליו היא חופשית. בכל הקונצרטים ישתלבו מיטב התזמורות והאנסמבלים הישראליים הקלאסיים והעכשוויים מישראל אליהם יצטרפו סולנים ישראליים בינלאומיים כמו הילה בג'יו (סופרן), ירון רוזנטל (פסנתר) ורבקה גולני (צ'לו) ומבחר קונצרטים קאמריים עם אנסמבל מיתר, אנסמבל המאה ה21, נגני הפרויקט הקאמרי הישראלי, רביעית כרמל, רביעית ריכטר, הרביעייה העכשווית ועוד.

כמדי שנה, הפסטיבל נותן במה ליצירות חדשות של מלחינים ישראליים, והשנה הוזמנו שש יצירות חדשות  שיבוצעו בבכורה. Stage Hands של יוסי מר חיים בביצוע התזמורת הקאמרית הישראלית, זיכרונות זכוכית מאת עמוס אלקנה, שנכתבה על אביו ניצול אושוויץ בביצוע אנסמבל מיתר, מוסיקה אלקטרונית ובשילוב הקלטות אביו ויצירותיהם של רחל גלעין, שרית שליי זונדינר, סיוון שנהב שב ואודי פרלמן, .

 

הפסטיבל שם לא למטרה לזכור את העבר ויקיים קונצרטים עם מיטב ה"קלאסיקה" של המוסיקה הישראלית עם יצירות סימפוניות נפלאות כמו רסיסי לילה מאת אנדרה היידו, בין הדסים מאת פאול בן-חיים, ולקול הזיכרונות מאת מרק קופיטמן. בנוסף ייערכו ערבי מחווה לפסנתרן פרנק פלג, למלחין עמי מעייני וקונצרט מחווה לשיר הישראלי האמנותי הישראלי בליווי אופראי. יצירתו של עדן פרטוש – יזכור שכתב עבור הרקדנית דבורה ברטונוב, זוכה לעדנה מחודשת בביצוע תלמידתו הוויולנית רבקה גולני, ובליווי הרקדנית והכוריאוגרפית דגה פדר.

להלן תקצירי האירועים בכל יום:

ביום הפתיחה בחיפה ב12.9: אנסמבל קטב מרירי שמבצע יצירות מקוריות מולחנות של שירה ישראלית פרי עטו של חיים רחמני, יבצע את "שתק" (sheteq) – לשלושה נגנים, אלקטרוניקה וקול. יצירה שעוסקת בהפרעת תקשורת בין בני זוג ובין היוצר למושא יצירתו, ומתורגמת על הבמה דרך ההתנגשות בין אקוסטי לאלקטרוני, מתוך טקסטים של משוררים ישראליים. רביעית כרמל תבצע את חמישיית המיתרים של פאול בן חיים משנת 1919,תייסיר אליאס וחברים במופע מיוחד מלחניו, ונסיים בקונצרט סימפוני ובו  בבכורה יצירה מוקדמת להרכב תזמורתי של אמנון וולמן , לצד אלגיה לוויולה של המלחינה הצעירה נעמה תמיר בביצוע רבקה גולני והתזמורת הקאמרית הישראלית.

בירושלים-ב 13.9: נקיים קונצרטי מחווה לפרנק פלג ולדואו הפסנתרנים עדן-תמיר, נארח את אנסמבל כרם והזמרת סאלי כסבארי , את רביעיית ריכטר ואורית אורבך בחמישיות קלרינט ונסיים בקונצרט סימפוני בניצוחו של רוברטו פרטנוסטרו ובו שלוש קלאסיקות של אנדרה היידו, פאול בן חיים ומרק קופיטמן לצד יצירה מז'אנר מוסיקת עולם של הצ'לנית והמלחינה רלי מרגלית.

ביום שישי ה 14.9 בתל אביב,  בוקר של מוסיקה קאמרית לחליל ומיתרים ובו ביצוע "יזכור" של עדן פרטוש בביצוען של רבקה גולני, הרביעייה העכשוית  והרקדנית דגה פדר. קונצרט מחווה לשיר האמנותי הישראלי, עם הסופרן קלייר מגנאג'י ונסיים עם תזמורת הקאמרטה הישראלית בקונצרט מיצירות נעם שריף, אלה מילך-שריף ומיכאל וולפה.

בבאר שבע ב-15.9, יתקיים ערב מחווה למנצח מנדי רודן בהשתתפות תלמידו יונתן רזאל והפסנתרן ירון רוזנטל, אלי יפה ינצח על הסינפונייטה הישראלית באר שבע שמאסטרו רודן היה מנצחה האגדי.

יום עמוס באירועים מיוחדים יתקיים במרכז תרבות אלמא בזכרון יעקב ב 16.9  שם יוצגו שילובים אמנותיים מיוחדים ומסקרנים וביניהם: בעז בן משה ביצירה מקורית הלאה ממני, שעוסקת בטרנסג'נדריות ובקושי הטמון בבסיסה ובתהליך שעוברים חברי הקהילה. את היצירה כתב מתוך עניין אישי מתמשך בתופעות אנושיות, "היצירה נולדה מהתבוננות מלאה השתאות על התופעה, על מורכבותה, הקושי הטמון בבסיס קיומה, והשחרור העצום עם הגשמת השינוי" אומר בן משה על היצירה שנכתבה לסופרן, חליל, בסון גיטרה פסנתר ומוסיקה אלקטרונית. סונטת טראמפ בהלחנתו וביצועו של הפסנתרן אבנר חנני משלבת  קטעי וידאו עם נאומים אותנטיים של טראמפ מתוך מערכת הבחירות לנשיאות ומורכבת משישה פרקים בעלי סגנון מוסיקלי שונה וזכתה לתהודה רבה במדיות החברתיות. אנסמבל עלמה – קול נשי ישראלי, ביצירות פרי עטן של מלחינות למקהלה א-קאפלה, אביה קופלמן בפרויקט פיוז'ן מיוחד המציג יצירות חדשות בהשראת קלאסיקות מוכרות להרכב כלי נשיפה ממתכת ורית'ם סקשן, לצד שיחה אודות המוסיקה הישראלית בראי העולם עם מבקר המוסיקה הנודע מאנגליה נורמן לברכט.

בתל אביב ב-17.9, אנסמבל מיתר בקונצרט מוסיקה עכשווית אקוסטית ואלקטרונית בבכורה ליצירתו האישית של עמוס אלקנה,  אנסמבל המאה ה21 בקונצרט בהשתתפות השחקן דורון תבורי ובניצוחו של ז'ולטן נאג' ונסיים ערב מחווה למלחין עמי מעייני בו נבצע מיצירותיו עם התזמורת הסימפונית ירושלים והצ'לן הלל צרי.

 

הכניסה לאירועים היא בחינם – מותנה בהרשמה מראש החל מה 5 באוגוסט – דרך האתרים: www.imi.org.il  | www.bimot.co.il

בימי הפסטיבל הכניסה על בסיס מקום פנוי
*הזכות לשינויים שמורה.

 

 

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 132
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן