"הסימפוניה הקונצרטנטית"

בקונצרט השני לעונה של אנסמבל סולני תל אביב,

יארח האנסמבל, בניצוחו של מנהלו המוסיקלי ברק טל, את הסולנים רועי שילוח בכינור וגיא בן ציוני בויולה.

 

תכנית הקונצרט בנויה ברובה על סימפוניות קלאסיות :

שיאו של הקונצרט יהיה ביצוע הסימפוניה הקונצרטנטית האהובה לכינור, ויולה ותזמורת של מוצרט.

בנוסף יבצע האנסמבל את הסימפוניה הדרמטית מס' 49,"הפסיון", של היידן,

סימפוניה מס' 10 בסי מינור של מנדלסון, סימפוניית נעורים מלהיבה ותוססת אותה הוא כתב כשהיה נער בן 14 בלבד,

 ופרטיטה לתזמורת כלי קשת של המלחין היהודי גדעון קליין, אותה כתב במחנה הריכוז טרייזנשטט, חודשים ספורים לפני מותו, כשהיה בן 25 בלבד.

 

חיפה: מוצ”ש, 20 בנובמבר, אודיטוריום רפפורט, בשעה 20:30
תל אביב: יום א', 21 בנובמבר, הקונסרבטוריון הישראלי (שטריקר) בשעה 20:30

 

אנסמבל סולני תל אביב יקיים ב-20 וב-21 בנובמבר את הקונצרט השני שלו לעונה, "הסימפוניה הקונצרטנטית", בניצוחו של ברק טל.

 

שיאו של הקונצרט יהיה ביצוע הסימפוניה הקונצרטנטית האהובה לכינור, ויולה ותזמורת של מוצרט.

לביצוע הסימפוניה יצטרפו אל האנסמבל שני סולנים ישראליים בעלי קריירות בינלאומיות עשירות – הכנר רועי שילוח המוכר היטב לקהל הישראלי מהופעותיו הרבות עם שלישיית ירושלים, והויולן גיא בן ציוני המוכר לקהל הישראלי מהופעותיו עם הפרויקט הקאמרי הישראלי.

 

תכנית הקונצרט בנויה ברובה על סימפוניות קלאסיות – היידן עם הסימפוניה הדרמטית מס' 49 בפה מינור "הפסיון", שנכתבה בסגנון "הסער והפרץ", ומוצרט עם הסימפוניה הקונצרטנטית החגיגית, המלכותית והגרנדיוזית.

בתווך סימפוניית נעורים מלהיבה ותוססת של מנדלסון, אותה הוא כתב כשהיה נער בן 14 בלבד – סימפוניה מס' 10 בסי מינור, ופרטיטה לתזמורת כלי קשת של המלחין היהודי גדעון קליין, אותה כתב במחנה הריכוז טרייזנשטט בגרסא לשלישיית מיתרים, חודשים ספורים לפני מותו, כשהיה בן 25 בלבד.

"תכנית הקונצרט סובבת סביב מספר נושאים מעניינים: מלחינים שנפטרו צעירים, מלחיני ה"ליבה" מהתקופה הקלאסית וסימפוניות" אומר ברק טל, מנהלו המוסיקלי של האנסמבל.

"ראשית, יש בתכנית שלושה מלחינים שחייהם היו קצרים במיוחד – מוצרט ומנדלסון, ששניהם נחשבים עד היום ל"ילדי הפלא" של המוסיקה הקלאסית וכתבו יצירות מופת מגיל צעיר מאד (כמו הסימפוניה בסי מינור של מנדלסון שתבוצע בקונצרט), וגדעון קליין שנספה בשואה בגיל 25 בלבד לאחר שנשלח אל מותו ממחנה הריכוז טרייזנשטט בתחילת 1945, וסביר להניח שאם היה חי חיים מלאים היה הופך לאחד מגדולי המלחינים במאה ה20".

 

 

 

"שנית, יש לנו בתכנית את שני מלחיני ה"ליבה" האוסטרים של התקופה הקלאסית – היידן ומוצרט", מוסיף טל, "אלה מלחינים שאנו באנסמבל סולני תל אביב מאד אוהבים, ומרבים לבצע אותם בדרך ייחודית לנו, עם

צליל פריך ועם הרבה אנרגיה, דרמה, הומור וספונטניות. היצירות של  שני המלחינים האלה מתאימות מאד לאנסמבל סולני תל אביב – הן בסגנון כתיבתם והן בגודל התזמורות להן כתבו".

ודבר אחרון- זו תכנית עם שלוש סימפוניות! יש בה את רוח הנעורים של מנדלסון הצעיר מצד אחד, הדרמה הסוערת בסימפוניית "הפסיון" מס' 49 של היידן מצד שני, והחגיגיות בסימפוניה הקונצרטנטית של מוצרט מצד שלישי.

"הערב כולו ינוע בין המאות ה18, ה19 וה20, בין יצירות תזמורתיות עם סולנים ליצירות תזמורתיות ללא סולנים, בין יצירות דרמטיות וסוערות ליצירות חגיגיות ומפוארות, כך שזה יהיה ערב מגוון מאד" מסכם ברק טל. 

 

אנסמבל סולני תל-אביב, זוכה פרס לנדאו לאמנויות הבמה לשנת 2015, הוקם בשנת 2001 על-ידי המנצח ברק טל, מתוך שאיפה ליצור בארץ גוף תזמורתי קאמרי איכותי ברמה הגבוהה ביותר. הוא שם לעצמו למטרה להציג יצירות של מלחינים ישראליים, לקדם סולנים ישראליים צעירים, ולטפח אהבה למוסיקה קלאסית בקרב הדור הצעיר. האנסמבל הופיע כבר באולמות הגדולים בעולם בהם אולם קרנגי בניו יורק, הקונצרטהאוס בווינה, אולם הפילהרמונית בסט. פטרסבורג, עם גדולי הסולנים הבינלאומיים בהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, זמר הקונטרה-טנור אנדראס שול ועוד. האנסמבל זוכה לתגובות נלהבות ולשבחים מהקהל, מהמבקרים, ומהאמנים המופיעים איתו בקונצרטים. 

 

קונצרט מס' 2

הסימפוניה הקונצרטנטית

 

אנסמבל סולני תל אביב

מנצח: ברק טל

סולנים: 

רועי שילוח – כינור

גיא בן ציוני – ויולה

 

התכנית:

היידן – סימפוניה מס' 49 בפה מינור (הפסיון)

גדעון קליין – פרטיטה לתזמורת כלי קשת

מנדלסון – סימפוניה לכלי קשת מס' 10 בסי מינור

מוצרט – סימפוניה קונצרטנטית לכינור, ויולה ותזמורת ק.364

 

חיפה אולם רפפורט, מוצ"ש 20.11.2021 בשעה 20:30

מחיר:      להזמנת כרטיסים:

 

תל אביב הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, יום א' 21.11.2021 בשעה 20:30

רכישת כרטיסיםwww.soloists.co.il טלפון: 051-221-8088

מחירים: 140 ש"ח רגיל / 125 ש"ח גמלאים וזכאים

 

רועי שילוח – כינור
רועי שילוח, למד אצל מר חיים טאוב והופיע לראשונה כסולן עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בגיל 12.

מאז הופיע עם תזמורות רבות ביניהן עם הפילהרמונית הישראלית בסיור לאירופה ולקנדה, הסימפונית של לונדון, ה"רויאל פילהרמוניק" של פלנדריה, תזמורות הרדיו של ברלין ופרנקפורט, הפילהרמונית של סופיה, בולגריה, התזמורת הקאמרית סנט-פול, הפילהרמונית של קלגרי, קנדה, תזמורת הרדיו של פולין, תזמורת הרדיו של סיאול, התזמורת הסימפונית של בייג׳ין, התזמורת הסימפונית של ולנסיה ותזמורות רבות אחרות.

הוא הופיע באולמות חשובים כמו אייברי-פישר הול בניו-יורק, הפילהרמוני בברלין, קווין אליזבת׳ וויגמור הול בלונדון, הקונצרטחבאו באמסטרדם, מלבורן סימפוני הול באוסטרליה, אלברט הול בוונקובר, קנדה, הגוונטהאוז בלייפציג, העיר האסורה בבייג׳ין, היכל התרבות בת"א ועוד.

הוא מופיע ברסיטלים רבים ברחבי אירופה, קנדה, ארה"ב, דרום אמריקה, והמזרח הרחוק. כמו כן, מוזמן תדיר לתת כיתות אומן במקומות אלו וכשופט בתחרויות בינלאומיות.

רועי הוא חבר מייסד ב"שלישיית ירושלים" שזכתה בפרסים רבים, ומוכרת היום, כאחד ההרכבים המובילים בעולם המוסיקה הקאמרית. רועי הוא חבר הסגל הבכיר באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ומנגן בכינור המושאל לו ע"י קרן רייטמן-טוברט, מנדוזה, ארגנטינה.

גיא בן ציוני – ויולה
יליד קרית טבעון. לאחר שצפה ב״מלך הוולסים״, סרטו של וולט דיסני על יוהן שטראוס, לא רצה דבר פרט מלנגן בכינור, והחל את לימודי הנגינה בגיל 9 בהדרכת הגב' ויולה הכהן. בגיל 13, יחד עם ההבנה שירצה להיות מוזיקאי, החליף לויולה, בה מצא את קולו האמיתי ולמד עם הפרופ. דוד חן, פרופ. חיים טאוב ופרופ. גד לברטוב. הוא בוגר ביה"ס על שם תלמה ילין ושירת כ"מוזיקאי מצטיין" בצה"ל.
 
בעקבות מפגשים חוזרים עם הויולנית הנודעה טבאה צימרמן, נסע לאקדמיה למוסיקה בפרנקפורט והיה תלמידה בין השנים 2001-1996. לאחר מכן המשיך את לימודיו באקדמיה למוסיקה בלייפציג אצל הפרופ. טטיאנה מזורנקו, והשלים אותם בהצטיינות לאחר שניגן את הקונצ’רטו לויולה של ברטוק לבחינת הסיום שלו תחת שרביטו של המנצח הנודע דניאל הרדינג.
זמן קצר לאחר מכן החל להיות מוזמן בקביעות לפסטיבלים בינלאומיים חשובים כגון לוקנהאוז בניהולו של גידעון קרמר, דבוס, היימבך, ירושלים, זגרב, קרונברג ועוד. גיא היה חבר ברביעית המיתרים "ספולסקי" בקופנהגן, שנחשבה בזמנו לאחד האנסמבלים המובילים בדנמרק, סייר עמם בסקנדינביה ורוסיה, והקליט לחברות Chandos   ו-Classico . לאחר מכן היה חבר ברביעיית הפסנתר וולדשטיין מוינה עמם הופיע באולמות החשובים באירופה, בהם  הוויגמור הול בלונדון, הקונצרטחבאו שבאמסטרדם, והמוזיקפריין בוינה.
כחבר מייסד בפרויקט הקאמרי הישראלי ממשיך להופיע בקביעות ברחבי הארץ ולשמור על קשרים אומנותיים עם המלחינים העכשוויים פה. שיתופי פעולה עם מוזיקה מודרנית ומחול מודרני מצא גיא עם קבוצת המחול סשה וולץ בברלין, אשר הופעתם המשותפת ״קפלים- קונצרט כוראוגרפי״ זכתה להצלחה בינלאומית גדולה, ראשיתה בפסטיבל מוצרט בזלצבורג.
כויולן ראשי אורח, מוזמן גיא בקביעות לתזמורות רבות כגון קאמרטה זלצבורג, תזמורת הרדיו של המבורג, דויטשה קאמרפילהרמוני ברמן, או קאמרטה ברן.
דיסק הבכורה שלו לויולה סולו, שנקרא מונודיאלוג יצא ב-2016 וזכה לשבחי הביקורת הבינלאומית. בין

 

השנים 2006 ל-2017 כיהן גיא כפרופסור לויולה באקדמיה למוזיקה על שם פליקס מנדלסון בלייפציג, לאחר מכן נסע לשנה לארה"ב כפרופסור אורח באוניברסיטת אינדיאנה שבבלומינגטון וכחבר ברביעיית המיתרים פסיפיקה. הוא נותן כיתות אמן בין שאר המקומות בספרד, אוסטריה, הונגריה, טייוון וסלובניה.

ברק טל, המייסד והמנהל המוסיקלי של אנסמבל סולני תל-אביב משנת 2001 הופיע על בימות מרכזיות בעולם, בפסטיבלים בינלאומיים מרכזיים ובשידורי רדיו וטלוויזיה רבים בארץ ובאירופה. כמנהל מוסיקלי של האנסמבל, טל שיתף פעולה עם גדולי הסולנים הבינלאומיים, ביניהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, ורבים אחרים, וכמנצח אורח הופיע עם מרבית התזמורות בארץ כולל הפילהרמונית הישראלית, וכן עם תזמורות בגרמניה, באוסטריה, בצ'כיה, ברוסיה, בפולין, באסטוניה, בפינלנד, בסין, בקוריאה ועוד.
ברק מקדיש מזמנו גם לעבודה עם מוסיקאים צעירים ולחינוך מוסיקלי, כמנצח של תזמורות צעירות, וכחבר בסגל ההוראה של ביה"ס למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב.

אנסמבל סולני תל-אביב, זוכה פרס לנדאו לאמנויות הבמה לשנת 2015, הוקם בשנת 2001 על-ידי המנצח ברק טל, מתוך שאיפה ליצור בארץ גוף תזמורתי קאמרי איכותי ברמה הגבוהה ביותר. הוא שם לעצמו למטרה להציג יצירות של מלחינים ישראליים, לקדם סולנים ישראליים צעירים, ולטפח אהבה למוסיקה קלאסית בקרב הדור הצעיר. האנסמבל הופיע כבר באולמות הגדולים בעולם בהם אולם קרנגי בניו יורק, הקונצרטהאוס בווינה, אולם הפילהרמונית בסט. פטרסבורג, עם גדולי הסולנים הבינלאומיים בהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, זמר הקונטרה-טנור אנדראס שול ועוד. האנסמבל זוכה לתגובות נלהבות ולשבחים מהקהל, מהמבקרים, ומהאמנים המופיעים איתו בקונצרטים. 

לפרטים: 'ענת מרומי יחסי ציבור': עידית בן ארי 050-5255079, ענת מרומי 052-8133813

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 134
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן