שילוב מעניין ומפתיע בין הפורל ואגוזי הלוז
4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמו בישול: 45 דקות
מצרכים:
2 כפות שמן אגוזי לוז
1 כף קמח
מלח ופלפל גרוס
40 גר' אגוזי לוז
30 גר' חמאה
200 מ"ל יין לבן יבש
200 מ"ל שמנת בישול
2 דגי פורל
אופן ההכנה:
יש לבקש ממוכר הדגים לפלט אותם, אך יש לשמור את הראשים ואת האידרות.
ראשית מכינים ציר הדגים. שמים בסיר את הראשים והאידרות של הדגים. שופכים מעל את היין ו 400 מ"ל של מים. מביאים לרתיחה ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה ארבעים דקות. לאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת ומחזירים לסיר. מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד קבלת ציר מצומצם (כ – 200 מ"ל)
מוסיפים לציר את השמנת, מפלפלים וממליחים לפי הטעם, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד צמצום לחצי.
שופכים את ציר הדגים לקערת המקסר, מוסיפים את אגוזי הלוז והשמן. טוחנים עד קבלת רוטב אחיד. שומרים בצד במקום חם.
ממליחים, מפלפלים ומקמחים את הפילטים של הפורל.
ממיסים את החמאה במחבת. מניחים את פילטים הפורל. מטגנים מכל צד כ-3 דקות.
להגשה מניחים את פילה הדג על צלחת ומעל שופכים מן הרוטב. ניתן להגיש עם פירה שבתוכה הוספנו מעט שמן אגוזי לוז .