דג סלמון עם תרד, פלחי לימון מסוכרים

4 מנות

זמן ההכנה: 40 דקות

זמן בישול: 15 דקות

מצרכים:

להכנת הדג:

4 פרוסות סלמון עבות במשקל 150 גר' כל אחד

200 גר' עלי תרד טריים

1 שן שום

מלח ופלפל גרוס

להכנת הרוטב:

50 מ"ל חומץ בלסמי

50 מ"ל חומץ פטל

להכנת פלחי הלימון:

50 גר' סוכר

200 מ"ל מים

1 לימון

אופן ההכנה:

על מנת להכין את המנה בצורה הטובה והיעילה ביותר יש לבצע את השלבים הבאים לפי הסדר.

מניחים בסיר את שני סוגי החומץ, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך. מצננים ושומרים בצד.

בסיר אחר מערבבים את הסוכר עם המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד קבלת סירופ. שוטפים את הלימון ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מוסיפים אותן לסירופ ומבשלים עד קבלת פרוסות לימון מסוכרות. מוציאים ומניחים בצד.

מוציאים את הגבעולים מעלי התרד – יש לשטוף אותם ולסננם היטב. קוצצים דק את שן השום. שמים במחבת קצת שמן ומחממים. כשהמחבת חם מוסיפים את עלי התרד יחד עם השום, ממליחים ומפלפלים מעט. מבשלים תוך כדי ערבוב כשבע דקות. מעבירים למסננת ומצננים. באותה מחבת מניחים את פרוסות הלימון וסוגרים אותן משני צדדיהן עד קבלת גוון זהוב.

ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג, מניחים על כל פרוסת דג שכבה של עלי תרד. מגלגלים וקושרים בעזרת חוט. אם יש צורך קושרים בעזרת שני חוטים.

מחממים מחבת עם קצת שמן וסוגרים את הדג בצד אחד ואז הופכים וסוגרים מהצד השני. מניחים את פרוסות הדג בתבנית ומכניסים לתנור שחומם לחום של 170 מעלות ואופים במשך 8 דקות.

להגשה:

מקשטים צלחת בעזרת שני סוגי החומץ, מניחים במרכז את הדג ומקשטים בפרוסות הלימון.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן