דג באס עם שומר

4 מנות

זמן ההכנה: 20 דקות

זמן בישול: 15 דקות

זמן השהייה: 24 שות

מצרכים:

4 נתחי דג באס

8 עגבניות

2 שומר

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1/2 כף בזיליקום קצוץ

5 כפות שמן זית

1 כפית זרעי שומר

350 גר' מלח גס

200 מ"ל שמנת

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

יום לפני שוטפים את נתחי הבאס ומורידים מהם את העור. בתבנית שופכים מחצית הכמות של המלח הגס. מניחים מעל את נתחי הדג ומכסים ביתר המלח. שומרים בקירור למשך 24 שעות. למחרת שוטפים את נתחי הדג ומניחים אותם במשך חצי שעה בקערת מים קרים. מסננים אותם וחותכים את נתחי הדג לקוביות. מקלפים את העגבניות, מגלענים אותם וחותכים לקוביות. את קוביות העגבניות מניחים במסננת. חותכים את השומר לקוביות אבל שומרים כמה פרוסות דקות להגשה. במחבת מניחים את קוביות השומר עם שלוש כפות שמן זית ומבשלים עשר דקות. במחבת אחרת מחממים את יתר שמן הזית. מוסיפים את זרעי השומר ואת קוביות הדג. מבשלים יחד במשך דקה מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל עוד שתי דקות.  מוסיפים את השמנת ואת קוביות השומר.

 

להגשה:

מסדרים את קוביות הדג והשומר על צלחת הגשה ומפזרים מעל את פרוסות השומר.

*ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס

  

 

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 95
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן