גרטאן תפוחי אדמה ופטריות מלך היער Gratin dauphinois  aux cepes

4 מנות

זמן ההכנה: 40 דקות

זמן אפיה: שעה

מצרכים:

250 גר' פטריות מלך היער

400 גר' תפוחי אדמה גורמה

500 מ"ל שמנת בישול

100 גר' חמאה

1/2 ראש שום

1 גבעול טימין

1 עלי דפנה

אגוז מוסקט

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור לחום של 160 מעלות (5/6).

מנקים את הפטריות ומפרידים בין הראש לרגליים. פורסים אותם לפרוסות של 5 מ"מ.

בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת עם השום, הטימין, עלה הדפנה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות. מעבירים דרך מסננת ושומרים בצד.

במחבת ממיסים מעט חמאה, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים אותן כשתי דקות. מומלץ לעשות זאת בשתי פעימות, פעם את הראשים ופעם את הרגליים. כך שהן תהיינה מוזהבות היטב.

מקלפים את תפוחי אדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות (2מ"מ).

בתבנית חסינת אש זולפים מעט מן השמנת, מעל מסדרים שכבת תפוחי אדמה, שוב שכבת שמנת, ואז שכבת פטריות וכך ממשיכים עד לשכבה האחרונה שהיא צריכה להיות שכבת תפוחי אדמה. מעל מסדרים קוביות חמאה ומכניסים לתנור. אופים במשך שעה או עד שהשכבה העליונה מוזהבת.

 

בעזרת סכין בודקים שהגרטאן אפוי היטב.

 

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

 
גיליון החודש
שער מגזין 89
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן