גראטן תפוחי אדמה – Gratin Dauphinois

זמן הכנה:15 דקות
זמן אפיה:שעה וחצי
מצכרים:
750 גר' תפוחי אדמה מזן דזירה
50 גר' חמאה
2 שמנת בישול
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
2 שיני שום כתושות
שן שום חתוכה לחצי
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות במנדולינה או במעבד מזון. שמים בקערה ומתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט לפי הטעם .
לוקחים תבנית חסינת אש ומשפשפים אותה עם חצי שום לאחר מכן משמנים את התבנית בחמאה. מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי אדמה כשכבה ראשונה ומפזרים קצת שום כתוש וגבינה חוזרים על התהליך עד גמר פרוסות תפוחי אדמה. מפזרים מעל את שארית הגבינה .
שופכים מעל את שמנת הבישול ומסיימים כשמפזרים מעל קוביות קטנות של חמאה .
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים בתנור למשך שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה רכים והגראטן זהוב .
בתאבון!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן