4 מנות
זמן ההכנה: 40 דקות
זמן בישול: 10 דקות
מצרכים:
800 גר' אפונה קפואה או טריה
150 מ"ל שמנת להקצפה
2 תפוח עץ גראן סמיט
3 כפות שמן זית
20 גר' ג'ינג'ר טרי
1/2 כפית תה ירוק מאצ'ה
1/2 כוס מים
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך כחמש דקות. מכינים קערה עם מים קרים וקוביות קרח. כשהאפונה מוכנה, מסננים ושופכים למים הקפואים וכך שומרים על הצבע הירוק. מקלפים את התפוח וחותכים 3/4 ממנו לקוביות קטנות ואת היתר לפלחים ואת אותם פלחים למניפה. את המניפות עוטפים בנילון נצמד.
מתחילים להכין את הקצפת. שופכים את השמנת בקערה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים את התה מאצ'ה. מקציפים לקצפת יציבה.
מקלפים את הגינגר ומגררים אותו. טוחנים יחד את האפונה, את קוביות התפוח, הג'ינג'ר המגורר ,השמן והמים.
אם הגספצ'ו סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים
מחלקים את הגספצ'ו לארבע כוסות, מכניסים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים מעל כל כוס. מעטרים עם מניפות התפוח.