בשורה משמחת – כיכר המוזיקה חוזרת לפעילות

 מבחר תפריטים חדשים במסעדות *  סרטונים והסברים חדשים במוזיאון * כלי נגינה חדשים במוזיאון המוזיקה * הופעות חיות מידי ערב

 

עוד חדשות טובות ובדרך לשיגרה מלאה מגיעה אלינו מאחד המקומות היפים והקסומים בעיר ירושלים. המתחם של כיכר המוזיקה, בבעלות איש העסקים לורנט לוי, חזרה לחיים לאחר למעלה מחצי שנה. בתקופת הקורונה הצליחו לשפץ את המקום, לספק תפריטים ומנות חדשות במסעדות השונות, כמו גם להפיק סרטים חדשים ולהציג כמה כלי נגינה חדשים ומיוחדים במוזיאון המוזיקה, כלים שהגיעו מאנשים שעשו סדר בביתם ומצאו מציאות וחשבו שהמקום הנכון הוא במוזיאון.

 

קבלו את החידושים בכיכר המוזיקה:

 

מוזיאון המוזיקה

מוזיאון המוזיקה העברי בירושלים שודרג והתחדש בסרטונים והפעלות חדשות ואיכותיות שמעצימים את חוויית הביקור, כמו גם בכלי נגינה חדשים. בשדרוג המוזיאון הושקעו למעלה מ 350,000 ₪ לטובת שדרוג ומינוף החווייה. הסרטונים מאפשרים לצפות בהופעה חיה, באמנים ישראליים נפלאים המנגנים בכלי הנגינה מתוך התצוגה תוך הסבר ברקע על מהות המוזיקה המאפיינת את התפוצה/ התרבות המקומית ואת כלי הנגינה.

הקהל הרחב מוזמן לצאת למסע מוזיקלי אינטראקטיבי חוצה יבשות ולגלות מוזיקה יהודית שהיתה נהוגה בתפוצות תוך שמירה על הנחיות התו הסגול.  במסע הייחודי יהנו המבקרים מאלמנטים מוסיקליים היסטוריים ועכשוויים, פעילות אינטראקטיבית והתנסות בכלי נגינה עתיקים וחדשים שעברו חיטוי על פי הכללים. 

דרך מסע במרכז אסיה והקווקז, מרוקו ואנדלוסיה, אפריקה, אתיופיה, תימן, אירופה, בלקן, סוריה עיראק והחלל העברי מוזמנים המבקרים להכיר מעל ל260 כלי נגינה מיוחדים ומרהיבים שהגיעו מאותן תפוצות המוצגים במוזיאון, מסיפורן של משפחות וקהילות יהודיות, מאנשים שסיפורם טרם סופר. בשנה האחרונה הגיעו למוזיאון עשרות כלי נגינה  יחודיים שנתרמו ולראשונה מוצגים לקהל הרחב. ביניהם הגיעו שני כלים שהם הראשונים מסוגם בארץ! :

נבל אפריקאי מרהיב העשוי מקרנו של קרנף אפריקאי צעיר. זהו כלי נדיר וייחודי שמספר את סיפורם של שבטי הציידים האפריקאיים ואת הקשר שלהם לנגינה כחלק ממסע הציד. (תרומה אנונימית).

קונסרטינה אנגלית נדירה (תרומת יעקב זכריה ואימו), שהיא חלק מסדרה מקורית ומצומצמת שיצאה לעולם לפני כמאה שנים! ככל הידוע, היא השנייה מסוגה בארץ וסיפורה המרתק מתחיל באנגליה אך נמשך עד ללהקות הצבאיות בראשית ימי המדינה הצעירה שלנו.

בהתאם להנחיות יתקיימו במוזיאון סיורים מודרכים בקבוצות קטנות, בדגש על הפעלות, ונגינה, חוויה רב תרבותית מעצימה. כלי הנגינה מחוטאים באופן שוטף וכך גם המוזיאון.

לשדרוג חוויית המוסיקה והעצמתה הופקו 8 סרטים חדשים לטובת קהל המבקרים, בליווי ויעוץ מוסיקאלי של האמן יאיר דלאל. הסרטונים, בהשתתפות חברי התזמורת האנדלוסית, 'מקמאת' העותמנים מובילי הזמר התימני, נגנים נוספים ואמנים שונים, מלווים בקריינות של  המוזיקאי יאיר דלאל.

בסיור מודרך (האופציה המומלצת) יוכלו המשתתפים לשמוע על ההיסטוריה של כלי הנגינה הנמצאים בכל חלל וחלל במוזיאון, על האנשים המרתקים שנהגו לנגן בהם בתפוצות, על המדינות מהן הם הגיעו וכמובן להתנסות בנגינה! נציין כי כלי הנגינה מחוטאים באופן שוטף.

המוזיאון אינטראקטיבי ומשלב פעילויות מגניבות, כמו מיצג הVR של נגינת הלוויים בבית המקדש בסרטון מציאות מדומה, תיפוף אלקטרוני על תופים אתיופים, תחרות כלי נשיפה אלקטרונית, משחק דיגיטלי 'סיטאר הירו' ו'סיימנוס' כלי נגינה אתניים ועוד… כולם מחוטאים, כל אלו יעשו את החוויה מגבשת, חדשנית ומדהימה!

ניתן לבחור לסייר גם באופן עצמאי עם טאבלט ואוזניות שמקבלים בדלפק הכניסה ולהכיר את המדריך האנימטיבי 'סבא לוי' שידריך את המבקרים בקצב שלהם דרך כלי נגינה, משחקים וסרטונים.  (טאבלט לילד מגיל 10 ומעלה בלבד).

מוזיאון המוזיקה כולל 7 חללים:

מרכז אסיה: אלמנטים תרבותיים שמקורם באיראן, אזרבייג'ן ובוכרה. לאורך הקירות מוצבים כלי הנגינה העתיקים המאפיינים את התרבויות כגון: זורנה כורדית, זארב פרסי, רובאב בוכרי, סנטור פרסי, קמנצ'ה אזרית ועוד. משחק אינטראקטיבי בסגנון 'גיטר הירו' שיאפשר למבקרים לחוות נגינה עם הצלילים המקומיים באמצעות תחרות מולטימדית.

מרוקו-אנדלוסיה מוקדש למסורת המרוקאית ולהשפעות הספרדיות והברבריות. סרטון המציג את התרבות המקומית וכלי נגינה ייחודיים לאזור: גימברי מרוקאי, קאחון מלבני, ראבאב מרוקאי, מיזוואד תוניסאי ועוד. בנוסף ניתן ליהנות מ"שולחן ארבעת היסודות" משחק אינטראקטיבי, בו יוכלו המבקרים להתנסות בניגון בכלים המיוחדים תוך משחק זכרון בסגנון 'סיימונס'.

 

 

עירק, סוריה, מצרים והודו – החלל מעוצב בשלל סגנונות ובצבעי אדמה, קשתות ארכיטקטוניות מרשימות. על תקרתו הקמורה, תאורה ייחודית המשרה אווירת רוגע ושלווה, פינת האזנה בה ניתן להקשיב לשלל סגנונות המוזיקה והפיוט העתיקים המאפיינים את יהדות בבל, חאלב, מצרים וקוצ'ין. בין כלי הנגינה נבל מקראי, עוד סורי, שהנאי הודי, דרבוקה מצרית, דודוק ארמני ועוד. ולמבקרים ההרפתקנים מחכה גם שעשועון טריוויה מוזיקלי עליו יוכלו המבקרים לענות באמצעות הטאבלט. 

אירופה ואשכנז -חלל משלב בין התרבות היהודית האירופאית הוותיקה לבין העכשווית, בו מוצג ספר דיגיטלי ענק המעניק חווייה אינטראקטיבית ופרטים ביבליוגרפיים על דמויות מפתח שהשפיעו על המוזיקה היהודית המוצגת בכל שאר החללים. בין כלי הנגינה בחלל זה ניתן למצוא חמת חלילים סקוטית, כינור פולני, ציתר צרפתי, סקסופון טנור, קרן יער אירופאי, קלרינט, קונטרבס ועוד.

ארצות הבלקן – האולם מעוצב בצבעים כחולים ובהירים בהשראת האזור ואווירת טברנה. בחלל זה נמצא משחק אינטראקטיבי תחרותי בו יבדקו המבקרים את מיומנותם בכלי נשיפה אופייניים לאזור. בין כלי הנגינה שיוצגו בחלל זה ניתן יהיה למצוא את הבוזוקי היווני, קאנון תורכי, גוסלה כינור יוגוסלבי, קלרינט טורקי ועוד…

אפריקה ותימן – חדר קטן עם אווירת אדמה וכפר, מעוצב בהשראת הקשר המיוחד של היהודים באזור אל האדמה והרוחניות. רוב כלי הנגינה המוצגים בחלל הינם כלי הקשה העשויים מירקות, צמחים ובעלי חיים שמקורם במדינות מרכז אפריקה השונות. בחלל זה יוכלו המבקרים להתנסות בעצמם בנגינה בכלי הקשה אלקטרוניים שצלילם ישמע על ידי לבישת אוזניות הסיור. בין כלי הנגינה שיוצגו בחלל זה: קורה אפריקאית, דג'מבה, מסנקו, כרר נבל אתיופי, שופרות תימנים וטנקה תימני.

החלל העברי – האחרון מבין שבעת החללים המוזיקליים, מוקדש לקיבוץ הגלויות ולעברן המוזיקלי המיוחד של ארץ ישראל וירושלים. כלי הנגינה שיוצגו בחלל מאפיינים את חייהם של יהודים מארץ ישראל בתקופות שונות בהיסטוריה, החל מתקופת בית המקדש הראשון ועד זמננו. בין כלי הנגינה שיוצגו בחלל ניתן למצוא שופרות שונים, נבל מקראי, חלילי סוף, סומסומייה בדואית וכלי נגינה מודרניים שונים.

גולת הכותרת של הסיור נמצאת בחלל העברי והאחרון – מציאות מדומה בבית המקדש VR– באמצעות טכנולוגיה חדשנית ואיכותית קהל המבקרים ייכנס לסיור מוזיקלי-וירטואלי בתוך בית המקדש ומלאכת נגינת הלוויים. חוויה מעצימה ומעוררת השראה!

מוזיאון המוזיקה פועל בהתאם להנחיות התו הסגול, מחוטא פעמיים ביום. כל טאבלט ואזניות עוברים חיטוי לפני השימוש ואחרי. הביקור במוזיאון עם מסיכות בלבד. כמות המבקרים השוהים בו זמנים במוזיאון מוגבלת ובכניסה מתבצעת בדיקת חום לכל מבקר. התנסות בכלי נגינה אך ורק במסגרת סיורים מודרכים.

מוזיאון המוזיקה העברי – רחוב יואל משה סולומון 10 נחלת שבעה.

שעות פתיחה:  א'-ה' 10:00-19:00   ו' 10:00-14:00

מחירים: רגיל – 60 ₪ אזרח ותיק/ ילד מגיל 5 ומעלה – 45 ₪ סטודנט 40 ₪ חייל 32 ₪

לפרטים נוספים ותיאום הגעה מראש בטלפון 02-5406505

או במייל [email protected]

למידע נוסף ורכישת כרטיסים – באתר שלנו

hebrewmusicmuseum.com

 

נפוליאון פטיסרי ובולונז'רי

נפוליאון – פטיסרי ובולונז'רי בסגנון פריזאי, היא ללא ספק הפנינה הקולינארית החדשה במרכז העיר. לורנט לוי, היזם של מתחם כיכר המוזיקה בירושלים הביא לנו את הבשורה הקולינארית מפריז לירושלים עם  נפוליאון- פטיסרי ובולונז'רי בסגנון פריזאי בהשראת הקפה האהוב עליו מילדות בפריז. לוי השקיע במקום הרבה אהבה וגם כסף… עלות הקמת הפטיסרי נפוליאון נאמדת בכ 1.6 מיליון ₪.

'נפוליאון' משתרעת על פני 130 מ"ר במתחם מעוצב בסגנון הפטיסרי הפריזאי המוכר PAUL ובעיצובו של איש העסקים לורנט לוי, הבעלים של מתחם כיכר המוזיקה, אשר עיצב בעצמו את המקום.

המקום משרה אוירה רגועה, רומנטית, פריזאית ואיכותית מאד, נברשות תלויות, שולחנות עץ אלון שחורים קטנים וכסאות וכורסאות פזורים בחלל הפנימי והחיצוני.

המקום מותאם לתקופת הקורונה ומאפשר לקחת טייק אווי. בכניסה למקום, ממדרחוב נחלת שבעה, מוצבות ויטרינות ובהן כריכים מושקעים במיוחד, סלטים, בעבודת יד כמו בצרפת המורכבים מחומרי הגלם הטובים ביותר שיש, קינוחים בעבודת יד איכותיים ביותר, קישים, לביבות צרפתיות, מבחר מאפים ועוד. בנוסף מספק המקום גלידות בייצור עצמי, קרפ צרפתי ועוד הפתעות, הכל פרי ידה של שף  הגר קטני. כלל המוצרים ארוזים בחומרי אריזה ממוחזרים כשרובם מחומרים מתקלים, כולל הסכום, הצלחות והקערות, כחלק מתפיסתו של לורנט לוי לשמור על הסביבה.

שף הגר קטני החלה את דרכה כסושי שף בסושי רחביה, במשך שנים שימשה כסו שף של מסעדת אנג'ליקה המוכרת, לאחרונה העבירה סדנאות פרטיות ועבדה כשפית אישית לעשירון העליון וכעת אמונה על הצד הקולינרי, התפריט וניהול המטבח בנפוליאון. "נפוליאון היא התוספת החדשה ביותר למגוון הקולינרי העשיר במתחם כיכר המוזיקה המציע לכל אחד משהו שיוכל לקלוע לטעמו

ולסגנונו. נפוליאון תוכננה ונבנתה במטרה להתאים לתקופה המאתגרת בה אנו נמצאים, למצב הסוציו אקונומי של האנשים, לאפשר לכל אחד לקחת את המנה שחפץ במהירות ובבטיחות על פי כל כללי התו הסגול " אומרת השף הגר קטני.   

"נפוליאון מתאימה בדיוק לימים אלה. המוצרים איכותיים ברמה הגבוהה ביותר, מעשה ידי שף שארוזים וניתנים לקחת ולאכול גם בבית ובמשרד ובמחירים שפויים" מציין לורנט לוי ומוסיף "התפריט בנפוליאון מורכב ממנות חלביות וצמחוניות כשרות ומספק חוויה מיוחדת בתקופת הקורונה שאין רבים כמוה במדינה. אני בטוח שתושבי ירושלים ואורחיה יהנו מהפטיסרי עם הניחוח הצרפתי שכל כך חסר בימים אלה.

 

מה בתפריט:

בין הכריכים ניתן למצוא: נפוליאון  – לחם בריאות שלושה דגנים, לאבנה, ממרח ירוקים מרענן – פסטו כוסברה, חציל שרוף , פלפלים בזעתר וסלסלת עגבניות פיקנטית ( 29 ₪), גרבלקס סלמון – לחם בריאות שלושה דגנים, סלייס סלמון כבוש מלא בטעמים, שמנת עירית, ממרח טפנד, צלפים, בצל סגול כבוש ועלי סלנובה ישראלי (39 ₪), טונה אדומה מעושנת – לחם בריאות שלושה דגנים, טונה מעושנת, ממרח לימון כבוש, איולי שאלוט, קורנישונים ועלי סלנובה ישראלית (44שח). רוקפור– (33 ₪), חביתת ירק (33₪), טונה מיונז (33 ₪ ), עיזים ( 35 ₪).

 

בין הסלטים: ניסואז –  חסה אייסברג ירוקה ורעננה, טונה, תפו"א בייבי, ביצי שליו קורנישונים ווינגרט שאלוט (48 ₪), עדשים שחורות- בוסט כוח-עדשים שחורות, ירקות מובחרים קצוצים, חציל שרוף, גבינת פטה ויוגורט טחינה מלא בסידן (41 ₪), קינואה צבעונית – קינואה צבעונית, עלי רוקט טריים, בטטה צלויה, שקדים, חמוציות, עשבים וינגרט וחרדל דבש. (41 ₪),  סלט פרובנסאלי פלפלים צלויים, שרי, זיתים, מוצרלה, בצל כבוש, צלפים וינגרט ובלסמי (45 ₪). סלט רוקפור ועלים (38 ₪), סלא קיסר- קרוטונים, ביצה וארטישוק אלה רומנה, אנשובי ורוטב קיסר ( 48 ₪ )

 

ארוחות עסקיות צהרים בימי א'- ה' בין 11:00 ל13:00  –( 35-44 ₪ לקחת) ומבצעים של בוקר בין 09:00 ל11:00 של קפה ומאפה, בין 20-24 ₪, קפה+ באגט פרוס עם חמאה וריבה  ב24 ₪, או ארוחת קברט- שתיה חמה, שתיה קלה, מאפה מתוק, סלט פירות או מוזלי ב45 ₪.

 

בנוסף במקום פלטת גבינות קשות ריבה ואגוזים, לזניה עגבניות מוצרלה, פסטה עם רוטב, סלט פסטה קר, גראטן תפו"א ופילה קוד, רביולי ריקוטה ותרד אוליאוליו פטריות ואפונה,  פילה סלמון בגריל, סלמון בקראסט פסטו-כוסברה, אורז מתובל עם ירקות גינה, מוסר ים עם ירקות גינה.

מרקים: מרק פטריות, מרק בצל,  מרק דגים צרפתי בויאבז ועוד ( 25-39 ₪ )

 

קישים עבודת יד – בטטה, גבינת עיזים ועגבניות, פטריות במגוון גבינות, כרובית, פטריות ופרמזן, זוקיני וברוקולי (30 ₪).

 

קינוחיםמאפים בעבודת יד, עוגות אישיות מובחרות חלבי (28-32 ₪), קרפים, פנקייקים  וגלידות מובחרות בייצור עצמי.

מבחר לחמים ומאפים מלוחים לרכישה – קרואסונים שונים, לחם שוויצרי, בריוש, באגט, לחם אגוזים כפרי, לחם דגנים, לחם אוכמניות, לחם מלא, ולחם כוסמין ,סטיק פרמזן, פלות גבינה גאודה וזיתיים, מאפה פטה ומנצגו, פיסלאדיאר, ברצל ועוד, (12-29 ₪)

נפוליאון – יואל משה סלומון 10 מתחם כיכר המוזיקה, נחלת שבעה.

כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.

שעות פתיחה- ימים א'- ה'  08:30-19:00  יום ו' 08:30-14:00

טלפון  073-3869294

 

 

 

אנדלוסיה

אנדלוסיה- בר הקוקטיילים והטאפאסים במרכז העיר ירושלים, שהינו המקום הכי חם בעיר, חוזר בענק. על הקולינאריה אמון שף ברהנה אגוס. מדובר במקום היחיד בארץ המשלב מנות שף כשרות, בר קוקטיילים ייחודים home-made, ומוסיקה שיצרו קונספט ואווירה צעירה של בילוי החל משעות הערב המוקדמות ועד שעות הלילה המאוחרות.

התפריט הרענן והמיוחד משלב מנות ספרדיות עם טוויסט ישראלי. התפריט מורכב ממגוון  של מנות צמחוניות, דגים,  דגים נאים ובשר  במטרה לתת מענה רחב לכל באי המסעדה

על עולם המשקאות באנדלוסיה אחראי המיקסולוג אלון זוהר שבנה  תפריט של עשרות קוקטיילים קלאסיים לצד מספר קוקטיילים נבחרים, המשלבים את עולם היין והפונצ'ים בסגנון ספרדי- ישראלי המתאים לקונספט המקום. "אנחנו מציעים חווית אירוח גבוהה מהרגיל וממה שהציבור הישראלי בכלל והירושלמי בפרט מכיר. כל הקוקטיילים נעשים במקום, ומיועדים לאנשים אמיצים יותר או פחות ויהפכו את החוויה לייחודית" אומר דב אטלני מנכ"ל כיכר המוזיקה.

בין הקוקטיילים בתפריט: 45-52 ₪ לקוקטייל

Sevilla (₪42) אמרו מונטנגרו, מרטיני רוסו, דבש וביטר הדרים.

Osuna (₪45) בקרדי 8, בננה, פטל ואננס.
La Carolina (43₪) לפרויג סלקט, פיימוס גראוס, דובדבנים וג'ינג'ר אייל.

Huelva (₪42) חלבון ביצה, סירופ פירות אדומים ביתי, מיץ לימון, בומביי ספייר וביטרים.

Utrera  (45 ₪) ג'ק דניאלס, סירופ ג'ינג'ר ביתי, לימון, דבש ודאש לפרויג

Granada (43 ₪) מנגו, פסיפלורה, סירופ תפוז ביתי, לימון ובקרדי

 

מה בתפריט:

ירקות: אלקצ'ופה -ארטישוק, צלפים, עגבניות שרי, זיתים ועשבים ( 44 ₪), צ'מפיניונס– שלל פטריות מוקפצות מוגש על קרם צנוברים (44 ₪), פטאטס בראבס– קרעי תפו"א מטוגנים, איולי ויניגרט עגבניות (28 ₪).

ים: סביצ'ה דג ים מטובל באקווה צ'ילי, בצלי שאלוט, ופרי העונה ( 51 ₪). פסקדו– פילה דג ים במחבת, ירוקים מוקפצים אחו בלנקו ( 60 ₪).

 

יבשה: קרוקטס- כדורי אסאדו בטיגון על קרם אסקבצ'ה ( 47 ₪), פאייה– תבשיל אורז בזעפרן צמחוני – 41 ₪, עוף וצ'וריסו 52 ₪. המבורגרסה – 2 מיני המבורגר בלחמניית בריוש ופוטטוס, איולי חלפיניו מעושן (56 ₪), סטייק וצ'יפס– סטייק אנטריקוט 150 גר' מוגש עם צ'יפס הבית ( 82 ₪)

הספשלים: טאטקי טונה אדומה עם סלסה אננס, מוגש עם טוסטונים ( 58 ₪), חזה ברווז מוגש עם ירקות צלויים על מצע קרם דלורית ( 68 ₪ ), סטייק סינטה  120 גר' מוגש עם צ’יפס פוטטוס על מצע קרם שורשים וקרם כרובית וקונפי שום (76 ₪), סטייק אנטריקוט  150 גר' מוגש עם צ’יפס פוטטוס  על מצע קרם שורשים וקרם כרובית וקונפי שום (82 ₪), פילה בקר (150 גרם)  מוגש עם צ’יפס פוטטוס על מצע קרם שורשים וקרם כרובית וקונפי שום ( 90 ₪). שקדי עגל 100 גר' מוגש עם עלי תרד וסלקים על מצע קרם תירס וקרם צנוברים ( 86 ₪), ספייר ריבז 150 גר' עם העצם מוגש עם עלי תרד וסלקים על מצע קרם צנוברים ( 65 ₪).

 

קינוחים: נמסיס- עוגת שוקולד חמה מוגש עם גלידה וניל ( 39 ₪), קינוח היום ( 34 ₪), אספרסו- 12 ₪.

המסעדה, המתפרשת על פני כ-240 מ"ר מחולקת לשלוש קומות, ועוצבה על ידי גלעד זפרני ולוטן זינגר מסטודיו OPA. בקומת הכניסה מוצב בר אוכל קליל ומזמין המאפשר הצצה למטבח הפתוח הסמוך לו, לצידו לאונג' המוביל לגרם המדרגות ומשם לקומה השנייה, בה ממוקם הבר המרכזי וחלל המסעדה הראשי. הקירות מחופים עץ אלון מעושן ולוחות צבועים אדום עז. בקומה השלישית חלל לאירועים פרטיים עם מרפסת פתוחה הצופה אל הנוף. "חשוב היה לנו לתת כבוד לבניין המקורי. האדריכלות המקומית הכוללת קשתות וחיפויי אבן ירושלמית משתלבת עם הצבעוניות העזה, שלל החומרים, הטקסטורות והקונטרסט מייצר עניין תוך מתן כבוד לכל אחת מהתרבויות" סיפר זעפרני.

אנדלוסיה- קוקטייל בר, כשרות מהודרת

שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 18:00-1:00 ומוצ"ש 21:00 עד 01:00

מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוסיקה, ירושלים

להזמנות: 02-6266306

 

 

כינור בכיכר

 

מסעדת השף הירושלמית 'כינור בכיכר' הממוקמת בלב קומפלקס כיכר המוזיקה בירושלים, שהפכה לאחת המסעדות הכשרות המדוברות בעיר, חוזרת לפעילות ומשיקה תפריט חדש

שף קובי קטני, השף הראשי של מסעדת כינור בכיכר בנה תפריט חדש המורכב ממנות ראשונות ועיקריות עשירות ומיוחדות, עם נגיעות צרפתיות, המבוססות על המרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר בשוק.

 

ראשונות: סלטי הבית ופיתות חמות מהטאבון ( 35 ₪ לסועד}, כבד קצוץ וריבת בצל  ( 39 ₪) קרפצ'ו בקר שמן זית ובלסמי,        רוקט ואגוזי קשיו ( 42 ₪ ), לחמה בעג'ון ( 39 ₪ ), חומוס אסאדו מפורק ( 39 ₪ ), פלטת שרקוטרי מבחר בשרים כבושים ומעושנים תוצרת בית פרוסים דק מוגשים עם קורנישון וחרדל, סלט ישראלי קצוץ ( 29 ₪ ),  סלט קיסר ועוף מעושן – חסה ערבית, חזה עוף מעושן, קרוטונים ורוטב קיסר( 49 ₪ ) .

 

על שיפוד: שישליק בקר במרינדת עשבי תיבול ( 40 ₪ ), פרגית בראס אל חנות ( 35 ₪), שישליק טלה בשום ועשבים ( 40 ₪), קבב בתיבול עירקי ( 35 ₪ ), שקדי עגל ולימון כבוש ( 65 ₪, טופו באריסה ותבלינים ( 35 ₪ ).

 

עיקריות: המבורגר אנטריקוט מוגש עם ירקות וצ'יפס ( 72 ₪), נקניקיות צ'וריסו ( 79 ₪ ),  שניצל עוף ( 69 ₪ ), מחבת מעורב ירושלמי ( 79 ₪ ), מחבת שווארמה טלה ( 79 ₪), חצי עוףצלוי ומעושן בשבבי דובדבן ( 79 ₪ ), אסאדו בבישול איטי ברוטב שזיפים ( 129 ₪ ), סטייק לה מינות סינטה מובחר 200 גר' ( 99 ₪), ספייר ריבס טלה בזיגוג ברביקיו ( 190 ₪), סטייק אנטריקוט 250 גר' מיושן 6 שבועות ( 129 ₪), פילה בקר מובחר 220 גר' ( 148 ₪), קוט דה בף מינימום 400 גר' ( 55 ₪ ל100 גר'), שוק טלה שלום ( 190 ₪ לקילו), דג היום ( 130 ₪ ).               

מסעדת השף הירושלמית 'כינור בכיכר' משתרעת על שטח של כ- 200 מ"ר עם כ- 200 מקומות ישיבה. תפריט המסעדה מבוסס על בשרים מובחרים צלויים או מבושלים, דגים טריים ומגוון סלטים רעננים ממרכיבים עונתיים. המסעדה מחולקת לשני חללים שונים המאפשרים מגוון של אפשרויות בילוי שונות. בחלל המרכזי בקומת הכניסה, קיימים 100 מקומות ישיבה עם כסאות בהתאמה אישית וספות יוקרתיות, בר משקאות רחב ומרהיב עם מיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית. בחלל החיצוני ברחבת כיכר המוזיקה, כ-100 מקומות ישיבה הפונים לרחבה המרכזית של 'כיכר המוזיקה' ולבמת ההופעות.

כינור בכיכר –  מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה.

ימים א'-ה': 18:00-23:00  

כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.

02-9944902

 

 

מסעדת נחמן בכיכר המוזיקה

התפריט בנחמן מציע מגוון מנות חלביות, צמחוניות וטבעוניות בסגנון ישראלי עם נגיעות איטלקיות וצרפתיות. בין השאר, מציעה המסעדה ארוחות בוקר המוגשות עד השעה 16:00, פיצות מהטאבון, פסטות טריות ומגוון מנות ראשונות ועיקריות, כשכל חומרי הגלם הם מהטריים ואיכותיים ביותר בשוק, וברובם תוצרת ישראלית.

אז מה בתפריט:

בימי שישי – ארוחות הבוקר: מוגשות עם מיץ סחוט טרי, שתיה חמה, סלסלת לחמים ומאפים, חמאה וקונפיטורה ביתית. בוקר ישראלי – זוג ביצים לבחירה לצד סלט ירקות, מבחר גבינות, סלט טונה וזיתים (58 ₪); אגז בנדיקט – ביצים עלומות עם סלמון מעושן, רוטב שמנת ותרד על בריוש קלוי (66 ₪); בוקר יוונית ספנאקופיטה – מאפה פילו במילוי תרד, גבינות וביצה קשה מגורדת (62 ₪) פריטטה לצד מגוון ירקות קלויים וגבינת מוצרלה (58 ₪)

ראשונות:

פוקאצ'ת הבית עם מטבלים (24₪), טרטר סלמון על ברוסקטה עם קרם סלק אבוקדו ובצל ירוק (59 ₪), בייגלה ירושלמי פתוח עם גבינת עזים, שמן זית וריבת עגבניות שרי (56 ₪), ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי גבינת מוצרלה על רוטב עגבניות (46 ₪), כרובית מטוגנת בטחינה, שום קונפי, טימין וסילאן (38 ₪), חציל בלאדי עם גבינת לאבנה, עגבניות וקשיו (34 ₪), פוטטו ביתי בתיבול פיקנטי ופרמז'ן (34 ₪)

עיקריות:

סלטים: סלט לורנט – חצי קפרזה חצי ירקות גריל (55 ₪), סלט אנדיב עם עלי בייבי תמרים, כדורי גבינת עזים מטוגנים ואגוזי מלך (59 ₪), סלט פאטוש (54 ₪), סלט קיסר עם ביצים עלומות ופרמז'ן  (59 ₪)

פיצות: פיצה מרגריטה (54 ₪), קוואטרו פורמאז'ו- גבינת ריקוטה, מוצרלה, קממבר עיזים ופרמז'ן, ללא בסיס רוטב עגבניות (69 ₪), ים תיכונית – עם גבינת עיזים, עגבניות מיובשות ובצל מקורמל (69 ₪), פיצה טוניסאית עם רוטב עגבניות, זיתי קלמטה, טונה, פלפל ירוק חריף וביצת עין, ללא גבינה (57 ₪)

פסטה: טורטליני גבינות ברוטב אלי אוליו, עגבניות שריף עגבניות מיובשות, שום קונפי וזיתי קלמטה (69 ₪), רביולי פטריות וריקוטה ברוטב חמאה, בצלצלי שאלוט ויין לבן (69 ₪), פטוצ'יני חצילים ברוטב עגבניות ושמן זית (69 ₪), פטוצ'יני פומודורו ברוטב עגבניות עם עגבניות שרי שמן זית ובזיליקום (56 ₪),לזניה ירקות קלויים (69 ₪), פטוצ'יני ארטישוק ברוטב שמן זית, לימון פטרוזיליה וצנוברים (61 ₪), פפרדלה פטריות ושמנת (61 ₪), פטוצ'יני סלמון ברוטב שמנת ותרד (74₪)

דגים: לברק שלם עם עשבי תיבול וירקות בגריל (121 ₪), פילה דניס עם שעועית ירוקה, בצלי שאלוט, ותפוחי אדמה מדורה (115 ₪), פילה סלמון עם פלחי תפוח אדמה וקרם כרובית (115 ₪).

מסעדת 'נחמן' החלבית משתרעת על פני 220 מ"ר במתחם מעוצב עם כ-60 מקומות ישיבה בחלל המסעדה המרכזי, מתוחם 12 מקומות ישיבה באזור מיוחד לאווירה אינטימית ורגוע ובנוסף כ-40 מקומות ישיבה בחוץ, במתחם כיכר המוזיקה. התפריט בנחמן מורכב ממנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן.

מסעדת נחמן –  כיכר נחמן,  מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה.

שעות פתיחה: א'-ה : מ 18:00-00:00  ו' : מ 09:00-15:00

כשר למהדרין – הרבנות ירושלים 02-9920540

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן