ברווז נוסח יהודית

4 מנות

זמן הכנה: 15 דקות

זמו בישול: שעה

מצרכים:

4 שוקיים של ברווז

6 בצלי שאלוט

20 בצלי פנינה

4 שיני שום

1/2 ליטר ציר בשר

1 כוס יין לבן

1 צ'ייסר קוניאק/ברנדי

1 צ'ייסר  ליקר תפוזים

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

ראשית יש לקלף ולפרוס דק את בצלי שאלוט.

יש לכתוש את שיני השום.

יש לקלף את בצלי פנינבה.

יש לחתוך את שוקי הברווז לשניים .את עודפי השומן שישנם יש להוריד.

מחממים מחבת סוטאג'. כשהיא חמה מניחים את חתיכות הברווז כשהעור כלפי מטה. רצוי לכסות את המחבת במכסה רשת. לאחר שחתיכות הברווז הזהיבו בצד העור הופכים אותן. כשהן מוזהבות מכל צדדיהן, מוסיפים את בצל השאלוט הפרוס ואת בצלי הפנינה. מקפיצים אותם יחד כחמש דקות. שופכים מעל את הקוניאק ,מדליקים מיד (פלמבה). לאחר שהאש כבתה מוסיפים את היין , ליקר התפוזים, את ציר הבקר ואת השום הכתוש. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן