אוסובוקו עם ציר בקר, קוניאק ושום שחור

4 מנות

זמן ההכנה: 20 דקות

זמן בישול: 3 שעות וחצי

מצרכים:

4 חתיכות של אוסבוקו

6 בצלי שאלוט קצוצות

1 בוקה גרני (פראסה, פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה)

1/2 ליטר ציר בקר

1 ראש שום שחור

150 מ"ל קוניאק

קמח

3 כפות שמן זית

פלפל ומלח גרוס

אופן ההכנה:

מקלפים את ראש השום השחור ופורסים את שיני השום לשלוש. מחממים בסיר עם תחתית עבה את השמן. בצלחת שמים קמח וטובלים בו את חתיכות האוסובוקו. מקמחים מכל הצדדים ומנערים כדי להוריד את עודפי הקמח. מניחים את חתיכות הבשר בסיר וסוגרים אותם מכל צד. מוסיפים את בצלי שאלוט הקצוצים ומקפיצים אותם עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את הקוניאק ומדליקים (פלמבה ), מערבבים מעט. מוסיפים את ציר בקר, את הבוקה גרני, את השום השחור. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. מביאים לרתיחה וממנמיכים את האש. מבשלים כשלוש וחצי שעות, כשמדי פעם בודקים ואם יש צורך מוסיפים נוזלים. אפשר להשתמש בסיר לחץ ואז זמן הבישול יהיה כשעה וחצי.

לפני ההגשה מוציאים את הבוקה גרני ומתקנים את התיבול אם יש צורך.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן