Page 6 - medorledor13
P. 6
‫מטוגן בפטרוזיליה ובחומץ בן יין‪ ,‬טחינה בפטרוזיליה טחונה‪ ,‬מה סדר היום שלך ? כמה אתה מקדיש לעסקים וכמה אתה‬
‫מקדיש לבישול ?‬ ‫חמאה וריבה‪ .‬החביתות מגיעות כמה דקות אחר כך‪.‬‬
‫"סדר היום שלי הוא לא קבוע אבל בגדול אני מתחיל כל‬ ‫בין הצלוחיות אני מבחין גם בסלק‪.‬‬
‫סלק בארוחת בוקר? אני שואל‪ .‬כי אצלי סלק מסתדר דווקא יום ב ‪ 6-7‬בבוקר בים עם הכלבים מגיע לפה‪ .‬פגישות עד‬
‫הצהריים‪ ,‬כשחלק מתקיימות כאן וחלק במטבח‪ ,‬כי אני‬ ‫עם ארוחת צהריים‪ ,‬אולי עם בשר‪.‬‬
‫"אני יכול להגיד לך‪ ,‬כיוון שאנחנו נמצאים באזור שאף אחד את רוב הפגישות יכול לקיים תוך כדי שאני מבשל‪ .‬אנשים‬
‫לא עובר פה במקרה‪ .‬כולם באים במיוחד לפה לאכול‪ ,‬אז אני באים ונעמדים לידי במטבח‪ ,‬ומהצהריים זה מוקדש למטבח‬
‫משתדל שלכל דבר יהיה ערך מוסף‪ .‬אין פה אנשים שיורדים בדרך כלל‪ .‬אחר הצהריים אני עושה הפסקה של שעתיים‬
‫מהמשרד ובאים לאכול ארוחת בוקר‪ .‬כל דבר פה צריך לתת וחוזר בערב‪ ,‬מסיים בין ‪ 23‬ל‪ 1 -‬בלילה‪ .‬כל יום משתנה לפי‬
‫הצרכים שלו"‪.‬‬ ‫איזו חוויה קצת‬
‫פעמיים‬ ‫יותר"‪.‬‬
‫בשבוע הוא‬
‫יוצא בשעה‬ ‫השאיפה‬
‫ארבע וחצי‬ ‫להקים מלון‬
‫בבוקר נוסע‬ ‫בוטיק‬
‫במשאית לשוק‬ ‫יש לך מתחם אוכל‬
‫הסיטונאי‬ ‫מצליח ביפו‪ ,‬יש לך‬
‫בצריפין וקונה‬ ‫עוד שאיפות או‬
‫שם ירקות‪,‬‬ ‫שאתה ברווייה ?‬
‫פירות‪ ,‬ודגים‪.‬‬ ‫"אני ממש לא‬
‫הוא נוסע‬ ‫ברוויה"‪ ,‬הוא‬
‫הרבה בעולם‬ ‫אומר‪" ,‬אני אוהב‬
‫בכלל‪ ,‬כי‬ ‫מאוד את מה שאני‬
‫מזמינים אותו‬ ‫עושה‪ .‬יש לי הרבה‬
‫לבשל‪ ,‬חלק‬ ‫הרים שאני רוצה‬
‫מהנסיעות‬ ‫לכבוש‪ .‬אני רוצה‬
‫הן באמצעות‬ ‫מאוד לעבור‬
‫משרד החוץ‪.‬‬ ‫ניר צוק‪ ,‬נועה ביסטרו צילם דותן גור אריה‬ ‫לתחום המלונאות‪,‬‬

‫"אני מבשל‬ ‫מכיוון שהתשוקה‬
‫שם מה שבא‬ ‫שלי לאוכל‪ ,‬לארוח‬
‫ולאסתטיקה אני חושב שאני בא לעולם המלונאות לתת לי‪ .‬אני אוהב מאוד דברים שהם אוכל של תרבות‪ ,‬היסטוריה‬
‫ומסורת‪ .‬אני לא מתעסק בזה‪ ,‬זה לא החיים שלי‪ ,‬אבל אני‬ ‫סיפור אחר"‪.‬‬
‫אוהב את זה כצרכן"‪.‬‬ ‫זה משהו מעשי או חזון ?‬
‫"ברגע שמשהו נמצא במודעות שלך‪ ,‬אתה באופן טבעי כבר‬
‫איפה אתה בדרך כלל אוכל ?‬ ‫פועל בכיוון"‪.‬‬
‫הוא קודם כל רואה את עצמו כשף‪" .‬בעולם שלנו זה נקרא "זה יכול להיות מסעדת פועלים בצהריים‪ ,‬גורמה‪ ,‬ויכול‬
‫מסעדן‪ .‬זה תמיד אצלי בעולמות של אוכל‪ ,‬אסתטיקה וארוח‪ .‬להיות סנדוויץ טוב‪ -‬גם בסדר‪ .‬אני משתדל שמה שאני אוכל‬
‫כשהוא מדבר על אסתטיקה אני שם לב לצלחות המודבקות יהיה טעים וכיף‪ .‬בשנים האחרונות אני משתדל לאכול יותר‬
‫על הקיר במקום שבו אנחנו יושבים‪ ,‬ועל דפי עיתון "מעריב בריא‪ ,‬ואני אוכל מה שאני רוצה אבל שומר על פרופורציה‪.‬‬
‫לנוער" מה‪ 14.7.59 -‬המעטרים את קירות תא השרותים לאכול מכל דבר קצת ובזמן שלו‪.‬‬
‫כשאני בא למסעדה של מישהו אחר אני בא בשביל ליהנות‬ ‫במסעדה‪.‬‬
‫"אסתטיקה עיצוב‪ ,‬אני אוהב דברים 'פיין' וזה עולה לעשות‪ ,‬מהחברותא קודם כל‪ .‬את דעתי אני שומר לעצמי בשקט‪ ,‬אני‬
‫לומד מתבונן‪ ,‬אני חושב‪ ,‬אני מנתח – אבל זה משהו שלי עם‬ ‫וגם עולה להתארח‪.‬‬
‫כשאתה בא למלון‪ ,‬זה תלוי באיזה מקום בעולם‪ ,‬ומישהו עצמי‪ .‬לעולם אני לא אגיד למי שיושב לידי בשולחן שום דבר‪.‬‬
‫הדליק לך את אח‪ -‬העצים בחדר לפני שהגעת‪ ,‬זה נורא כיף‪ .‬אם משהו לא טעים לי – אז אני לא אוכל אותו"‪.‬‬
‫שירותיות‪ ,‬שמישהו חשב לעשות לך טוב‪ -‬זה בדיוק העניין‬
‫איזה מתנה תרצה לקבל ליום הולדת ?‬ ‫באירוח‪.‬‬
‫אתה בא למקום ושמו לך נר ליד האמבטיה‪ ,‬זה יכול לקרות‪" ,‬וואו‪ ,‬את השאלה הזו אף אחד עוד לא שאל אותי"‪ ,‬הוא‬
‫האם זכרו לשים לך גפרורים ליד הנר ? ברוב המקומות אין אומר בחיוך‪.‬‬
‫"אני חושב שהכי הייתי שמח לבילוי בים‪ .‬כל מה שהוא ים‪.‬‬ ‫גפרורים ליד הנר – מניסיון"‪.‬‬
‫אני מביט בצלוחית שעל השולחן‪" .‬זה דומה לקוסקוס"‪ ,‬זה נראה לי ה‪-‬מתנה האולטימטיבית ליום הולדת‪ .‬את רוב‬
‫אומרת יהודית ואני אומר זה כמו בורגול‪" .‬זה בורגול"‪ ,‬הדברים אני עושה לעצמי לבד‪ .‬כשאני רוצה ספר אני קונה‬
‫הוא קובע‪" ,‬הוא בצבע קצת אדום כי הוא עשוי בעגבניות‪ .‬ספר‪ ,‬כשאני רוצה לראות הצגה אני הולך להצגה‪ ,‬אני לא‬
‫כשעושים בורגול בעגבניות‪ ,‬זה משנה לו את הטעם‪ .‬אני מונע מעצמי דברים‪ .‬אבל זמן להיות בעצירה בים‪ ,‬זה תמיד‬
‫חסר לי"‪.‬‬ ‫מטגן עגבניות בבצל‪ ,‬ואז אני מוסיף הבורגול המושרה‪.‬‬

‫‪6‬‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11