Page 5 - medorledor13
P. 5
‫המסעדן ניר צוק –‬

‫בקרוב גם מלונאי‪.‬‬

‫מאת‪ :‬יונתן פרנקל צילום‪ :‬דותן גור אריה‬

‫היא לא‪ .‬זו הייתה תקופה שזה לא היה אופנתי להיות טבח‪.‬‬ ‫השף ניר צוק מוכר לציבור מטור האוכל שלו בידיעות‬
‫היום זה משהו שהוא אופנתי"‪.‬‬ ‫אחרונות‪ ,‬מספרי בישול שחיבר ומתכניות הבישול‬

‫בהמשך למד שנה בתדמור‪ ,‬עבד בצרפת ושהה כמעט שנה‬ ‫בטלוויזיה‪.‬‬
‫בקליפורניה‪.‬‬ ‫"אני אוהב מאוד את מה שאני עושה‪ .‬יש לי הרבה‬
‫הרים שאני רוצה לכבוש‪ .‬אני רוצה מאוד לעבור‬
‫יש משהו בדברים שנחשפת להם בחו"ל‪ ,‬שהם משמעותיים‬ ‫לתחום המלונאות‪ ,‬כיוון שהתשוקה שלי לאוכל‪,‬‬
‫ומשפיעים עליך ?‬ ‫לארוח ולאסטטיקה אני חושב שאני בא לעולם‬

‫"איזו שאלה"‪ ,‬הוא עונה‪ " ,‬מטכניקות בישול ועד תרבות חיים‪.‬‬ ‫המלונאות לתת סיפור אחר"‪.‬‬
‫אי אפשר לא להיות מושפע‪ .‬אתה מגיע לצרפת ‪ -‬מדינה בעלת‬
‫מסורת של מאות שנות קולינריה ואירוח‪ ,‬אם אתה לא מושפע‬ ‫קבענו להפגש ב"נועה ביסטרו"‪ ,‬אחד משלושת מקומות האוכל‬
‫אתה אידיוט‪ .‬זו השפעה מאוד גדולה וכך אני רוצה לחיות‬ ‫אשר בבעלותו ביפו העתיקה‪ .‬הרעיון היה לדבר על אוכל‬
‫את החיים שלי‪ .‬זו בחירה בדרך חיים לחיות חיים תרבותיים‪,‬‬ ‫וכיוון שחששתי שאפול במושגים ובביטויים הקשורים לאוכל‬
‫באנגלית ובעיקר בצרפתית (חשש שהיה מוצדק)‪ ,‬ביקשתי‬
‫לאהוב אמנות‪ ,‬לקחת את הזמן כשאתה אוכל"‪.‬‬ ‫מיהודית לוטואק שתבוא אתי‪ .‬יהודית שמבינה באוכל‪ ,‬היא‬
‫בתחילה הוא היה במטבח האיטלקי ובצרפתי‪" ,‬זה מה שדיבר‬ ‫בשלנית בעצמה ובעלת המדור "פינת הטעמים של יהודית"‬
‫אלי יותר וכיום אני יותר מתעסק באוכל לוקאלי‪ .‬לא בטכניקה‪,‬‬
‫המתפרסם בעמוד ‪ 14‬בגליון‪.‬‬
‫לא בעשייה אבל בחומר גלם‪ ,‬במהות"‪.‬‬ ‫ניר צוק קיבל את פנינו בחביבות רבה‪ .‬כשנכנסנו יהודית ואני‬
‫למה אתה מתכוון במילה "לוקאלי" ?‬ ‫למסעדה‪ ,‬הרגשנו כאילו אנחנו נמצאים באחת הסימטאות של‬
‫"לעבוד עם מה שגדל הכי טוב פה"‪ ,‬הוא מסביר‪" .‬כשאתה חדש‬ ‫יפו‪ .‬ביקשנו לשבת ולדבר במקום שקט יותר והוא הוביל אותנו‬
‫אתה מתלהב‪ ,‬אתה רוצה לעבוד עם מה שמגיע מחו"ל‪ .‬היום‬ ‫לחדר צדדי שהוא למעשה אולם נוסף של המסעדה‪ .‬תקרות‬
‫יותר מלהיב אותי שעכשיו עונת האספרגוס‪-‬בר‪ ,‬להיות מסוגל‬ ‫גבוהות ומקומרות‪ ,‬עיצוב מעודן וצלחות לבנות שקישטו את‬
‫להשיג אספרגוס‪-‬בר מהצפון‪ ,‬או להשיג פטריות מיוחדות‬ ‫אחד הקירות לידו התיישבנו‪ ,‬ואז באה ההצעה "אתם רוצים‬
‫מהנגב או לעבוד עם מגדלים בערבה‪ .‬זה הלוקאלי"‪.‬‬
‫במתחם שהקים ביפו העתיקה יש שלושה מקומות בילוי‪.‬‬ ‫לאכול אתי ארוחת בוקר?"‪ ,‬הוא שאל‪.‬‬
‫קורדיליה ‪ -‬מסעדה בסגנון צרפתי קלאסי הנסמכת על חומרי‬ ‫אתה בכלל מושבניק‪ ,‬אני אומר לו אחרי שאנחנו מתמקמים‪.‬‬
‫גלם האופיינים לאזורנו‪ .‬גולת הכותרת של המסעדה הינה‬ ‫צוק (‪ )38‬גדל במושב בכפר ורבורג ליד קריית מלאכי‪ ,‬ההורים‬
‫ארוחת טעימות‪ ,‬המונה ‪ 8‬מנות והפתעה‪.‬‬ ‫שלו עדין גרים שם‪" .‬אני הרבה שנים כבר לא מושבניק‪.‬‬
‫נועה ביסטרו ‪" -‬משהו לא מחייב"‪ ,‬הוא מסביר‪" ,‬אפשר לבוא‬ ‫היתרון הגדול במושב הוא שאתה מראש בתור ילד‪ ,‬מתרגל‬
‫לארוחות בוקר‪ ,‬צהרים או ערב‪ .‬פשוט ונעים אוכל שמח‪ ,‬לא‬ ‫לאכול בריא וטוב‪ ,‬אין 'פאסט פוד'‪ ,‬אין מסעדות‪ .‬אוכלים בבית‬
‫מתחכם יותר מדי‪ ,‬דגים טובים‪ ,‬הכול כמובן תוצרת בית כמו‬ ‫‪ 3‬ארוחות ביום‪ ,‬מושקעות‪ ,‬מבושלות‪ ,‬עשויות‪ .‬אדיאלי לשף‬
‫בקורדיליה‪ .‬הפסטות‪ ,‬הרביולי‪ ,‬הלחם‪ ,‬הגלידה"‪.‬‬
‫והשלישי ג'אפא – "בר פתוח כל ערב‪ ,‬יותר משקאות‪ .‬יש כמובן‬ ‫לגדול במושב – לדעתי"‪.‬‬
‫תפריט של אוכל קרפצ'ו‪ ,‬טחינה טובה‪ ,‬דברים קטנים"‪.‬‬ ‫כילד‪ ,‬הוא עסק מעט מאוד בעבודות המשק‪ ,‬לדבריו‪ ,‬עשה את‬
‫התפריט אצלו הוא כל כך דינמי ששום דבר לא מספיק להפוך‬
‫להיות משהו תבניתי‪" .‬אבל כן"‪ ,‬הוא נזכר‪" ,‬יש איזה ממרח עלי‬ ‫"מה שחייבים"‪.‬‬
‫גפן שאני גאה בו מאוד‪ ,‬שהוא יותר‪ .‬הוא מציג את התפיסה של‬ ‫הוא גדל בבית של בשלנים‪ ,‬גם האימא וגם הסבתא בישלו ואת‬
‫לקחת משהו מקומי ולהפוך אותו לאחר"‪.‬‬ ‫העבודה הראשונה שלו במטבח החל בגיל ‪ .13‬שנתיים מאוחר‬
‫יותר הוא הפסיק ללמוד כדי להתמקצע במטבח‪ .‬אז כבר היה‬
‫סלק בארוחת בוקר‬
‫משוכנע שזו הקריירה שלו ושזה מה שהוא אוהב לעשות‪.‬‬
‫בינתיים אמיר המלצר מביא את ארוחת הבוקר‪ .‬תוך דקה‬ ‫"הייתי דיסלקט"‪ ,‬הוא אומר "אז לא ידעו מה זו דיסלקסיה‪ ,‬לא‬
‫השולחן מתמלא בצלוחיות אישיות של סלט ירקות עשוי‬ ‫טיפלו בזה‪ .‬זו הייתה בשבילי האופציה הנוחה‪ .‬להגיד לך שאני‬
‫עגבניות‪ ,‬גזר‪ ,‬מלפפון רצועות גזר‪ .‬גבינת פטה ושומר‪ ,‬לבנה‪,‬‬ ‫מרגיש בחסרונה של השכלה פורמלית בחיים שלי – התשובה‬
‫בורגול בגוון אדמדם ובצל‪ ,‬גבינת שמנת וסלמון מעושן‪ ,‬חציל‬

‫‪5‬‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10