יותר ויותר עולה למודעות החברתית הדאגה לשימור הסביבה ובעיקר המודעות לשימור המים: חיסכון בצריכה, התפלה, טיהור וכו'. האינטרנט מלא בעצות איך לחסוך במים, מלהתקלח בזוגות (כמובן, רק עם בני/בנות הזוג) ועד לאגור את המים שזורמים כשממתינים שהם יתחממו כדי לשטוף את הרכב, או להשקות את הצמחים.
מים, הם חומר מיוחד כזה, שזוכה ליחס מעורב מצד האנושות במשך ההיסטוריה ולאורך התבל. במדבר, מים הם יקרים מפז, מטבע נדיר ומבוקש. בחופי הולנד ווייטנם, מים כובשים אדמות הישובים ומדי שנה אלפי משפחות חייבות להפקיר את ביתן ולנדוד למקומות רחוקים.
עד למהפכה התעשייתית, מים, אוקיינוס, נהרות וגשמים, היו מכוחות הטבע הפראיים ביותר. האדם נילחם בו במשך רבבות שנים, ניסה לכבוש אותו, להשתלט עליו, לאלף אותו לצרכיו. עד היום הכח הזה עדיין תובע מחיר בחיי אדם ועדיין מראה את עוצמתו.
כחומר, מים תפסו את תשומת הלב של האנושות עם התכונות הכי מסתוריות: חסר-צורה עם עוצמה אדירה, נפח ברור עם צבע מתחלף והכי מוזר?! באגם זה כחול או ירוק וכשאתה מוציא ממנו כוס זה שקוף! לאן הצבע נעלם?!?!!
ויש את התכונות הרוחניות של המים – מים זורמים ידועים ביכולתם להרגיע אנרגיות מסנוורות, לסייע בשחרור רגשות עזים, להקל על דכאון ועצב. בהרבה סיפורי פנטזיה כלי מלא מים הוא הכרחי לניבוי עתידות, תמרון זיכרונות ואף קריאת מוחות.
בין אם אתם מאמינים בכוחות העל של המים ובין אם לא, בין אם אתם חסידים של איכות הסביבה או לא, אם אתם אוהבים יצירה, ובמיוחד אם לאו, אני מזמינה אתכם ליצור איתי 3 יצירות ידידותיות לסביבה מבקבוקי פלסטיק למיחזור. היצירות שימושיות לילדים ומבוגרים כאחד והם סיבה נהדרת לזמן איכות משפחתי, בבית או אפילו מחוצה לו. תוכלו לבחור בין:
1. בקבוק מים מקושט – ואז בטוח לא תבלבלו בין הבקבוק שלכם לבקבוק של אחרים.
2. מחזיק עפרונות משעשע – כדי להשלים את ארגון שולחן העבודה וכדי לאפשר סדר מופתי במגירה.
3. קלמר/נרתיק צבעוני – להבטיח שלא משנה מה אתם מחפשים בתיק, תמיד יהיה נגיש.
אז יצירה [ש]מיימית שתהיה לנו!! ואל תתביישו ליצור את כולם, ואף יותר מאחד מכל דבר!
פרויקט: מחזור בקבוקי פלסטיק
טכניקה: גזירה, צביעה, הדבקה
ציוד: מספריים, אקדח דבק, טושי אקריליק או פרמננטיים
חומרים: בקבוקי פלסטיק למחזור, רוכסן (12 עד 32 סמ')
אופן העבודה:
המלצות כללים:
• אפשר למחזר בקבוקי מים, או מיץ או אפילו חלב.
• מורידים את התווית של המפעל ושוטפים היטב את הבקבוק, לא משנה מה היה בו קודם.
• מתאימים את גודל וצורת הבקבוק ליצירה הסופית.
• אם השוליים אחרי החיתוך נראים חדים ומעוררים חשש לסכנת פגיעה, אפשר להתיך קצת בעזרת מצית כדי לעבות ולהחליק אותם.
לבקבוק המים המקושט: מציירים על הבקבוק הנבחר הנקי להנאתינו, בטושים פרמננטיים. למזלנו אלה שלא מציירים כמו רמברנדט או דה-ווינצ'י, יכולים לצייר גם ציורים חופשיים, מודלים גיאומטריים ואף רק כתמי צבע!
למחזיק עפרונות: מתאימים במיוחד בקבוקים מרובעים של 2 ליטר מיץ טבעי. חותכים את תחתית הבקבוק הנבחר הנקי לגובה בין 5 ל-15 סמ' (גבוה יותר למחזיקים מיועדים לשולחן ונמוך יותר לאלו שמיועדים למגירה) ומציירים עליו להנאתינו!
לקלמר/נרתיק: גוזרים את התחתית מ-2 בקבוקים זהים – כל דבר יהיה מתאים בו, רק תחשבו מראש איזה גודל קלמר אתם רוצים. תחתית אחת גוזרים בגובה 4-5 סמ' ואת השנייה בגובה 10-12. בוחרים רוכסן שאורכו כהיקף הבקבוקים הנבחרים, עם קצת חפיפה (למשל לבקבוקי מים של 2 ליטר של "עין גדי" צריך רוכסן של 32-34 סמ' אורך). פותחים את הרוכסן ומדביקים צד אחד שלו, מסביב לשולי התחתית הגבוהה יותר, בעזרת אקדח דבק חם. אחרי שהצד הזה מתקרר (דקה או שתיים) מדביקים את הצד השני לתחתית הנמוכה יותר. ממתינים שזה יתקרר, ממלאים בחפצים שרוצים לשמור בו ורוכסים את הרוכסן!!
תהנו!!! ואל תתביישו להכין כמה כאלה שאתם צריכים, בגדלים/צורות/צבעים שונים!
אירינה דלח – מדריכה למלאכות יד
054-7512730; [email protected]
RedCat– סדנאות וערכות יצירה
https://www.bizmakebiz.co.il/Home/Products