"לכתוב זו צורת דיבור ללא הפרעה." רנאר. לכן,
כתיבה אינטואיטיבית במחברת מסייעת לתהליך ריפוי עמוק. זהו סוג של שיח כנה עם עצמך על עצמך ועל העולם, תוך תשומת לב נקייה וללא הפרעות.
איך עושים את זה?
הכנה מראש: מחברת / דפים חלקים וכלי-כתיבה, נר ריחני מאיר/ מוסיקת רקע.
- מתחילים ב-3 נשימות עמוקות.
- כתיבה חופשית של כל מה שעולה במחשבות.
כשאין מה לכתוב, פשוט כתבו: "אין לי מה לכתוב" ללא הפסקה, עד שיעלה משהו. הכתיבה רצופה ללא הרמת היד מהדף. כמו-כן, אין צורך לחשוב על ניסוח, דיקדוק, או סימני פיסוק. פשוט לכתוב כל מחשבה שעולה.
רעיונות לכתיבה יכולים להיות שאלות כ"מה שלומי היום?", התייחסות לאירועים ובדיקה "איפה זה פוגש אותי?". כמו גם ברור הקשר לחוויית עבר: "זה קשור למה שקרה לי…" – מה שיוצר חיבור עצבי לקשרים נוירולוגיים קודמים.
נושאים לכתיבה יומית למתקדמים: תכנון עתידי – מה יקרה בחיי כש…?, הצבת מטרות – בשביל מה אני רוצה ל…?, הכנת תכנית פעולה – מה עליי לעשות בכדי ל…?, ליבון שאלות ועריכת חשבון נפש – מדוע אני ….?, ניהול מטלות יומיות – מה עליי לעשות היום בכדי ל…?, סיכום יומי ותקופתי – מה קרה לי היום?, סוג של מדיטציה ופרוק מתחים – היום כעסתי כי…, ארגון ומיקוד המחשבות והרגשות – היה לי קשה כי…
המציאות שלנו היא הסיפורים שאנו מספרים לעצמנו, אז כדאי שנספר סיפורים טובים המשרתים אותנו, ומסייעים לנו במציאת פרשנות נוספת לכל ארוע בחיינו.
בברכה
רחל סטיקלרו
קורסי NLP לחשיבה אחרת
Certified NLP Master Trainer