הרבה פעמים בזמן הנכון בחודש, בתי התיכוניסטית אומרת לי: הלוואי והאבולוציה הייתה מוצאת דרך נוחה ונעימה יותר להמשיך את הזן!" וכל פעם מחדש אני חושבת באמת על המוקשים שהאבולוציה השאירה לנו בגוף: גם מכשולים פיזיולוגיים שמנהלים לנו את סדר הימים והחודשים (כמו הצורך לאכול יותר בחורף), וגם קשיים רגשיים (כמו לפחד מעכבישים). מוקשים או לא, האבולוציה הביאה אותנו לפיסגה ועזבה. מה עכשיו?
ברגע שהתחלנו להשתמש בחפצים כדי להגן על עצמנו ולהבטיח לעצמנו מזון, ואחרי שהתחלנו לתקשר בינינו על יותר מאשר אוכל וסכנות, יצאנו משליטת האבולוציה. עם הזמן, ובגלל שהתפתחות היא אחת התכונות ההכרחיות של כל בריאה, המצאנו לעצמנו משחק התפתחותי אחר: תרבויות.
במשך ההיסטוריה, אומנם ביטחון חברתי ושגשוג כלכלי נשארו הדאגות הראשונות של האנושות, אבל הדרך לקבל אותם היתה להתקהל בישובים הולכים גדלים. כבר במאה ה-16 גם פריז וגם לונדון היו גדולות דיין כדי שרוב התושבים, יהיו מוגבלים לגור ולהכיר רק רובע אחד או שניים, ולא את שאר העיר.
משם ועד למגה-ערים של היום היה לא רק צעד פשוט אלא גם כיוון אבולוציוני מתבקש. כיום, לתרבות ההתגוררות בערים ולהשפעות של התגוררת זו על כדור הארץ, קוראים אורבניזם. וכמו עם כל תוצאה של התפתחות, גם לאורבניזם פנים חיוביות ופנים חיוביות פחות. מצד אחד, לגור בעיר גדולה מקנה את כל השירותים החברתיים במקום אחד, וחוסך זמן וכסף בהשגת שירות רפואי ותמיכה חברתית. מצד שני, צפיפות גדולה של אנשים מעודדת תחלואה (פיזית ונפשית כאחד) ומכסה אזורים גדולים באספלט ובטון וכך מעודדת זיהום.
עד שתחליטו מה אתם מעדיפים, ובין אם אתם גרים בעיר או בכפר, אני מזמינה אתכם ליצירה חמודה ושימושית, יצירה קצרה שתעודד את החוש האומנותי שלכם, וגם תשמר את איכות הסביבה על ידי הפחתת הפסולת.
אז יצירה מטרופוליטנית שתהיה לכם!
פרויקט: שקית ירקות רב פעמית
טכניקה: מקרמה
ציוד: מספריים, ווים, מוט עץ או ברזל, מסקינג טייפ
חומרים: חוט מקרמה עבה (4 ממ' או יותר
אופן העבודה:
- גוזרים 20 חתיכות חוט באורך 1.20 מטר; תולים את הווים מתחת למדף או ארונית עליונה של מטבח כך שיהיה לנו מקום לעבוד מתחת; מדביקים מסקינג טייפ לאורך המקל
- תולים את החוטים על המקל, כך שמכל צד שלו יהיה אורך שווה של חוט
- מחלקים את החוטים הקדמיים לקבוצות של 4 וקושרים שורה של קשרים מרובעים, הכי קרוב למקל שיכולים; הופכים את המקל, כך שהחלק שהיה מאחור, עכשיו מקדימה והצד בו הקשרים, מאחור; קושרים עוד שורה אחת של קשרים מרובעים, הכי קרוב למקל
- מדלגים על 2 חוטים שוליים ומחלקים שוב את החוטים לקבוצות של 4; את החוטים בקצוות מקבצים עם 2 חוטים מהקצוות של הצד האחורי; שוב קושרים שורה של קשרים מרובעים, במרחק של כ-2 סמ' מהשורה הקודמת; זה סוגר את התחתית של השקית
- קושרים עוד שורה של קשרים, במרחק של כ-5 סמ' מהשורה הקודמת; הופכים את המקל, ועובדים את הקשרים גם על הצד האחורי
- חוזרים על השלב הקודם עוד 4-5 פעמים, או עד שהחוטים נגמרים
- מורחים את הקשרים של השורה האחרונה עם דבק לבן, מניחים להתיבש, גוזרים את שאריות החוט ומשחררים מהמקל
- גוזרים מטר של חוט ומעבירים אותו שתי וערב בלולאות של דופן השקית וקושרים את הקצוות שלו יחד, ליצור שרוך קשירה לשקית
תהנו!!! ואל תשכחו ליצור הרבה כאלה, וגם לתת אותם במתנה!