Page 11 - medorledor132
P. 11

‫סרוק אות‬‫מגזין מדור לדור‬                                       ‫ין המילים האלו מסתתר סיפור עתיק יומין‪ ,‬סיפורב‬
                                                                      ‫של עולמות מרוחקים שהתחברו יחדיו‪.‬‬
‫השילוב הזה אינו רק טעים‪ ,‬אלא גם מסמל ערכים של שיתוף‬
‫פעולה והרמוניה‪ .‬כמו בשיתוף פעולה בין אנשים‪ ,‬גם כאן‪ ,‬השלם‬        ‫היין‪ ,‬הדבש והדיבס ‪ -‬שלושה מוצרי טבע שיש‬
‫הוא גדול מסך חלקיו‪ .‬אפשר למצוא את החיבור הזה במאכלים‬            ‫בהם לא רק טעם‪ ,‬אלא גם רגש ותרבות שלמה‪.‬‬
‫ומתכונים כמו עוגיות מסורתיות עם מילוי דיבס‪ ,‬גבינות עם דבש‬       ‫כמו שלישיית חברים ותיקים שנפגשו באקראי‬
‫וכוס יין‪ ,‬או תבשילים עשירים שמקבלים מתיקות מהדבש‬
‫ומורכבות מהדיבס‪ .‬כך‪ ,‬בכל נגיסה ולגימה‪ ,‬נחשפת מערכת‬                                 ‫והפכו לבני לוויה נאמנים‪.‬‬
‫היחסים המיוחדת בין היין‪ ,‬הדבש והדיבס ‪ -‬כמו שלישיית חברים‬
                                                                  ‫היין‪ ,‬הדבש והדיבס משתלבים יחד בצורה מושלמת ומרגשת‪.‬‬
                ‫ותיקים שמצאה זה את זה ונחגגת בכל מפגש‪.‬‬
‫כשנפגשים עם היין‪ ,‬הדבש והדיבס‪ ,‬אפשר לחוש במשהו מעבר‬           ‫היין‪ ,‬תמצית הענבים המותססים‪ ,‬הוא הרבה מעבר למשקה‪ .‬הוא‬
‫לטעם‪ .‬זו חוויה שמחברת אותנו אל הטבע‪ ,‬אל מסורת עתיקת יומין‬     ‫סמל של חגיגה‪ ,‬של קהילה ושל יצירתיות‪ .‬בכל בקבוק יין מסתתר‬
‫ואל תחושת האושר שבדברים הפשוטים והטובים‪ .‬כמו בחיים‪ ,‬גם‬        ‫עולם שלם של ריחות‪ ,‬טעמים וסיפורים‪ .‬הייננים שמגדלים את‬
‫ביין‪ ,‬בדבש ובדיבס יש מתיקות‪ ,‬מורכבות ואהבה‪ .‬זהו חיבור מרגש‬    ‫הגפנים‪ ,‬בוצרים את הענבים ומוסיפים את הנגיעות האחרונות‬
‫שמזכיר לנו את היופי שברגעים הקטנים‪ ,‬ואת המתנה הגדולה‬          ‫ביצירה‪ ,‬הם אמנים לכל דבר‪ .‬בכל לגימה יש מסע בזמן ובמקום ‪-‬‬

                                      ‫שיש לנו ליהנות מהם‪.‬‬      ‫מהכרמים שטופי השמש ועד היקב שבו היין מתבגר בבקבוקים‪.‬‬

  ‫המלצות על יינות ישראלים המשתלבים נפלא עם דבש‬                ‫לעומת היין‪ ,‬שמתגבש במשך חודשים ולעיתים שנים‪ ,‬הדבש נוצר‬
                                           ‫או מתוק‪:‬‬           ‫באופן טבעי על ידי דבורי הדבש החרוצות‪ .‬בתהליך שאינו רחוק‬
                                                              ‫מנס‪ ,‬הדבורים אוספות את הצוף מהפרחים והופכות אותו לדבש ‪-‬‬
                                 ‫גוורצטרמינר– יקב רמת נגב‬     ‫הנוזל הזהוב והמתוק‪ .‬בכל כפית דבש טמון ריחו של השדה‬
                                   ‫סוביניון בלאן– יקב ספרה‬    ‫והמתיקות הטבעית של הפרחים‪ .‬הדבש מסמל בריאות‪ ,‬אהבה‬
                                   ‫פינו נואר – יקב הרי הגליל‬
                                      ‫יין מבעבע – ירדן ברוט‬                ‫וטוהר‪ .‬הוא מזכיר לנו את הטוב והיופי שיש בעולם‪.‬‬

           ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬  ‫הדיבס‪ ,‬הסירופ המסורתי שמופק מענבים‪ ,‬הוא אולי פחות מוכר‪,‬‬
             ‫‪[email protected] I 052-6566503‬‬               ‫אך לא פחות חשוב‪ .‬תהליך הפקת הדיבס כולל בישול איטי של מיץ‬
                                                              ‫הענבים עד שהוא מצטמצם ומתעבה לנוזל עשיר‪ ,‬כהה ומתוק‪.‬‬
    ‫על המומחית‬                                                ‫הדיבס‪ ,‬בניגוד לדבש‪ ,‬נושא בתוכו את הטעמים העמוקים‬
                                                              ‫והעשירים של הענבים‪ ,‬עם קריצה קלה של חמיצות לצד מתיקות‬
‫‪11‬‬                                                            ‫מתמשכת‪ .‬הוא משמש כמרכיב חשוב במטבח המסורתי במזרח‬
                                                              ‫התיכון‪ ,‬ומשתלב נהדר עם מגוון מאכלים‪ ,‬מעניק להם טעם ייחודי‬

                                                                                                                 ‫ומורכב‪.‬‬

                                                              ‫כאשר היין‪ ,‬הדבש והדיבס נפגשים‪ ,‬הם יוצרים חוויה חושית ייחודית‬
                                                              ‫ומרגשת‪ .‬טעמו העמוק של היין משתלב עם המתיקות העדינה של‬
                                                              ‫הדבש ועם הטעמים המורכבים של הדיבס‪ ,‬ויוצרים יחדיו סימפוניה‬
                                                              ‫של טעמים‪ .‬זהו חיבור שמפגיש בין האדמה לשמים‪ ,‬בין העומק‬
                                                              ‫והמורכבות של היין לבין הפשטות והטוהר של הדבש‪ ,‬ובין המורשת‬

                                                                                                      ‫העתיקה של הדיבס‪.‬‬

                                                                                                                ‫גיליון ‪132‬‬
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16