Page 11 - medorledor132
P. 11
סרוק אותמגזין מדור לדור ין המילים האלו מסתתר סיפור עתיק יומין ,סיפורב
של עולמות מרוחקים שהתחברו יחדיו.
השילוב הזה אינו רק טעים ,אלא גם מסמל ערכים של שיתוף
פעולה והרמוניה .כמו בשיתוף פעולה בין אנשים ,גם כאן ,השלם היין ,הדבש והדיבס -שלושה מוצרי טבע שיש
הוא גדול מסך חלקיו .אפשר למצוא את החיבור הזה במאכלים בהם לא רק טעם ,אלא גם רגש ותרבות שלמה.
ומתכונים כמו עוגיות מסורתיות עם מילוי דיבס ,גבינות עם דבש כמו שלישיית חברים ותיקים שנפגשו באקראי
וכוס יין ,או תבשילים עשירים שמקבלים מתיקות מהדבש
ומורכבות מהדיבס .כך ,בכל נגיסה ולגימה ,נחשפת מערכת והפכו לבני לוויה נאמנים.
היחסים המיוחדת בין היין ,הדבש והדיבס -כמו שלישיית חברים
היין ,הדבש והדיבס משתלבים יחד בצורה מושלמת ומרגשת.
ותיקים שמצאה זה את זה ונחגגת בכל מפגש.
כשנפגשים עם היין ,הדבש והדיבס ,אפשר לחוש במשהו מעבר היין ,תמצית הענבים המותססים ,הוא הרבה מעבר למשקה .הוא
לטעם .זו חוויה שמחברת אותנו אל הטבע ,אל מסורת עתיקת יומין סמל של חגיגה ,של קהילה ושל יצירתיות .בכל בקבוק יין מסתתר
ואל תחושת האושר שבדברים הפשוטים והטובים .כמו בחיים ,גם עולם שלם של ריחות ,טעמים וסיפורים .הייננים שמגדלים את
ביין ,בדבש ובדיבס יש מתיקות ,מורכבות ואהבה .זהו חיבור מרגש הגפנים ,בוצרים את הענבים ומוסיפים את הנגיעות האחרונות
שמזכיר לנו את היופי שברגעים הקטנים ,ואת המתנה הגדולה ביצירה ,הם אמנים לכל דבר .בכל לגימה יש מסע בזמן ובמקום -
שיש לנו ליהנות מהם. מהכרמים שטופי השמש ועד היקב שבו היין מתבגר בבקבוקים.
המלצות על יינות ישראלים המשתלבים נפלא עם דבש לעומת היין ,שמתגבש במשך חודשים ולעיתים שנים ,הדבש נוצר
או מתוק: באופן טבעי על ידי דבורי הדבש החרוצות .בתהליך שאינו רחוק
מנס ,הדבורים אוספות את הצוף מהפרחים והופכות אותו לדבש -
גוורצטרמינר– יקב רמת נגב הנוזל הזהוב והמתוק .בכל כפית דבש טמון ריחו של השדה
סוביניון בלאן– יקב ספרה והמתיקות הטבעית של הפרחים .הדבש מסמל בריאות ,אהבה
פינו נואר – יקב הרי הגליל
יין מבעבע – ירדן ברוט וטוהר .הוא מזכיר לנו את הטוב והיופי שיש בעולם.
אביטל גרינשטיין – ניצן -מספרת את סיפור היין בארץ הדיבס ,הסירופ המסורתי שמופק מענבים ,הוא אולי פחות מוכר,
[email protected] I 052-6566503 אך לא פחות חשוב .תהליך הפקת הדיבס כולל בישול איטי של מיץ
הענבים עד שהוא מצטמצם ומתעבה לנוזל עשיר ,כהה ומתוק.
על המומחית הדיבס ,בניגוד לדבש ,נושא בתוכו את הטעמים העמוקים
והעשירים של הענבים ,עם קריצה קלה של חמיצות לצד מתיקות
11 מתמשכת .הוא משמש כמרכיב חשוב במטבח המסורתי במזרח
התיכון ,ומשתלב נהדר עם מגוון מאכלים ,מעניק להם טעם ייחודי
ומורכב.
כאשר היין ,הדבש והדיבס נפגשים ,הם יוצרים חוויה חושית ייחודית
ומרגשת .טעמו העמוק של היין משתלב עם המתיקות העדינה של
הדבש ועם הטעמים המורכבים של הדיבס ,ויוצרים יחדיו סימפוניה
של טעמים .זהו חיבור שמפגיש בין האדמה לשמים ,בין העומק
והמורכבות של היין לבין הפשטות והטוהר של הדבש ,ובין המורשת
העתיקה של הדיבס.
גיליון 132