ישראל היא ארץ של חופש (בלי להכנס לפוליטיקה…) – חופש ביטוי, חופש יצירה וחופש טעם. וכשמדברים על יין ישראלי, החופש הזה מקבל ביטוי מיוחד במינו. כמדינה שצומחת ומתפתחת בכל תחום, גם תחום היין אינו יוצא דופן. כיום, היין הישראלי מציע מגוון עשיר ומרתק של טעמים, ארומות וחוויות.
בשנים האחרונות, היינות הישראליים זוכים להכרה בינלאומית וגורפים פרסים בתחרויות יין יוקרתיות ברחבי העולם. אולם, מעבר להישגים הללו, ישנו משהו עמוק יותר שמייחד את היין הישראלי – החופש ליצור, לחדש ולהתנסות.
יקבים קטנים וגדולים כאחד מאפשרים לעצמם להשתחרר מהמוסכמות המסורתיות וליצור יינות ייחודיים שמספרים את סיפור המקום, האדמה והאנשים שמאחוריהם. מהגליל ועד הנגב, כל יקב וכל יינן מביאים את הפרשנות האישית שלהם ליין, ויוצרים בכך פסיפס ייחודי של טעמים וניחוחות.
החופש הזה מורגש גם בקרב קהל חובבי היין בארץ. אנשים פתוחים יותר לנסות יינות חדשים, לשלב אותם עם מאכלים שונים ולחפש את החוויה החדשה הבאה שתסחוף אותם. הם מבינים שהיין הוא לא רק משקה – הוא תרבות, הוא אמנות, והוא דרך חיים.
אני מזמינה אתכם לצאת למסע בחופש שביין הישראלי, לטעום את היצירתיות, ולהנות מכל לגימה. כי כמו שאומרים – בחיים, כמו ביין, הכל שאלה של חופש ובחירה.
אילו יינות מושפעים מהחופש בארץ?
יקב ברקן, זנים עתיקים The Beta Series
יקב פלדשטיין, יין ארגמן
יקב פינטו, חולות, יין לבן, 92% רוסאן, 8% שנין בלאן.