אין חולק כי אמירת אמת הינה הבסיס לזוגיות ולבניית יחסי אמון בין בני הזוג. אם אין אמון בנישואין, ככל הנראה הנישואין לא ישרדו לאורך זמן.
מה לגבי פרידה? האם יש חשיבות לאמירת האמת גם בעת פרידה, עת מנסים להגיע להסכם גירושין?
טרם מתן מענה לשאלה זו, אציין בפני זוגות שהחליטו להיפרד עומדות שתי דרכים עיקריות לעשות כן, אחת – באמצעות מלחמות בבית משפט, ושנייה – באמצעות גישור לגירושין.
בעיני, הדרך המומלצת הינה גישור לגירושין מהסיבות הבאות:
1. קצר יותר משמעותית מניהול תביעה בבית המשפט.
2. זול משמעותית מניהול הליכי הגירושין בבית משפט.
3. שומר על טובת הילדים.
4. שומר על המשך יחסים עתידיים.
צריך לזכור שלאחר הגירושין, המשפחה אינה חדלה מלהתקיים, אלא משנה את צורתה והורים לילדים, אשר החליטו להיפרד, ימשיכו להיות בקשר רציף עוד שנים ארוכות לאחר הגירושין.
5. שליטה על ההליך ועל תוצאותיו –
בהליך הגישור בני הזוג מגיעים בעצמם להסכמות, לאחר בחינת כל החלופות האפשריות. הם, ורק הם, יכולים להחליט עבורם כיצד ייראה עתידם, ולא שופט שיכול לכפות עליהם הסכם.
במידה ואחד הצדדים לא ינהל את הפרידה בתום לב, ויגלה את כל הפרטים והמסמכים הנדרשים ממנו, אם הדבר יתגלה במהלך הגישור – הגישור יופסק, ואם הדבר יתגלה לאחר אישור ההסכם בבית המשפט, זוהי תהיה עילה לביטולו.
מעבר לפן המשפטי, יש גם את הפן האישי – אנושי, והוא מתן כבוד לבן או בת הזוג לשעבר, הכרת תודה על השנים המשותפות, וחתירה להגעת הסכם הוגן לשני הצדדים, שכן אם לאחד ההורים לא יהיה טוב, ברור שגם לילדים לא יהיה טוב.