המרכז יבחן את מורכבות המשפחות במאה ה-21 בהיבטים שונים כמו כלכלה, פוליטיקה או חברה ויאפשר חממה למחקרים ושיתופי פעולה מגוונים. ההכרזה על הקמת המרכז נערכה במסגרת 'כנס משפחות בישראל' שנערך השבוע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ועסק בהווה ובאתגרי העתיד של משפחות בארץ.
משפחה. מילה הטומנת בחובה כל כך הרבה רגשות, תובנות ותפיסות. במדינה רב תרבותית כמו ישראל, בה יש מנעד רחב של דפוסי משפחה, יש צורך חזק להבין את תפקיד המשפחה ותהליכי השינוי שהיא עוברת. על אחת כמה וכמה לאחר תקופת הקורונה, בה תהליכים משפחתיים הפכו מהותיים לחברה כולה.
בכנס שנערך השבוע מטעם המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, חוקרות וחוקרים מתחומי ידע שונים דנו בהיבטים פוליטיים, טכנולוגיים ובאתגרי ההווה והעתיד בקרב משפחות בישראל.
במהלך הכנס הוכרז על היוזמה להקמת 'המרכז הרב תחומי לחקר משפחות' באוניברסיטת בן-גוריון בנגב שמטרתו לחקור תהליכי שינוי ושימור החלים במבנה מוסד המשפחה ובמערכות היחסים בתוכה. "ההבנה העמוקה של האתגרים הניצבים בפני משפחות בנות ימינו לאורם של התפתחויות טכנולוגיות, שינויים תעסוקתיים, היבטים של שוויון מגדרי, היבטים בריאותיים ורפואיים, משברים כלכליים וכדומה, מחייבים גישה מחקרית רב-תחומית", אמרה ד"ר מהא כרכבי סבאח, מומחית בתחום הסוציולוגיה של המשפחה ומי שתעמוד בראש המרכז.
המרכז ישלב תחומי מחקר מגוונים בחקר משפחות, בשילוב היבטים כלכליים, פוליטיים, טיפוליים וחברתיים. שיתופי הפעולה המקומיים וגם העולמיים, צפויים להרחיב את הידע האקדמי אודות משפחות ולתרום לעיצוב מדיניות בתחום המשפחות בישראל ובעולם.
"למרכז מעין זה חשיבות ייחודית מאחר וישראל הינה חברה רב-תרבותית, המורכבת מקבוצות אתניות ולאומיות שונות המספקות מקרי בוחן ייחודיים למחקר ולעיצוב מדיניות בהתבסס על תחומי דעת שונים", סיכמה ד"ר כרכבי סבאח.
לפרטים נוספים ותיאום ראיון:
דיתי הורביץ-ארד| סגנית דובר האוניברסיטה| 054-6800233| [email protected]
שמואל דברת | דובר – נייד: 054-4655857 | דוא"ל: [email protected]