2 מנות
2 תבניות סופלה אישיות
מומלץ להכין לילה קודם
זמן ההכנה:30 דקות
זמן אפיה:10 דקות
זמן קירור: 12 שעות
מצרכים:
125 גר' פטל (טרי או קפוא)
200 גר' גבינה מסקרפונה
3 דפי ג'לטין
1/2 לימון
5 כפות סוכר
10 ביסקוטים(60 גר' בערך)
2 כפות ליקר פטל (לא חובה)
כמה עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה:
יש לשמן את התבניות במעט שמן או חמאה .
חותכים את הביסקוטים לשניים. בקערה שמים מעט מים מומתקים ואפשר להוסיף את ליקר הפטל. טובלים את הביסקוטים ומניחים אותם מסביב לתבנית (בתוכה). חוזרים על אותו תהליך עם התבנית השנייה. אם נשארים ביסקוטים שומרים אותם בצד.
שומרים לקישוט כ-8 יח' פטל יפים .
טוחנים את יתר הפטל עם 100 גר' גבינת מסקרפונה ו2 כפות סוכר. אפשר להוסיף מעט ליקר פטל.
בערת זסטר יש לגרד את קליפת הלימון (1/2) ולאחר מכן לסחוט אותו .
מערבבים יחד את יתר הגבינה עם גרידת הלימון, המיץ ושלוש כפות סוכר.
בקערה שמים שלוש כפות מים רותחים עם עלי הג'לטין, סוחטים אותם. מערבבים 2/3 עם תערובת הגבינה עם הפטל ואת היתר עם גבינת הלימון. מערבבים היטב עד קבלת מרקמים אחידים.
שופכים בכל תבנית מתערובת גבינת הלימון, מעל מניחים את הפטל שהשארנו בצד ומעל שופכים מן הגבינת פטל.
אפשר לכסות עם מה שנשאר מהביסקוטים.
מקררים מינימום ארבע שעות אך עדיף לילה שלם.
למחרת חולצים את העוגות מן התבניות. כדי להקל על חילוץ העוגות ניתן לטבול את התבניות במים חמים ולהעביר סכין חדה מסביב לעוגה .
ניתן להגיש עם קולי פטל וכמה עלי נענע .