ל- 6 סועדים
חומרים:
3 עופיונים או 12 שוקיים
לימון אחד או שניים
גרעיני רימון
למרינדה:
חצי כוס רכז רימונים
אחת וחצי כף ריבת משמש או אפרסק
2 כפות דבש
1/4 כוס רוטב טריאקי
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן ההכנה:
יום לפני הארוחה משפשפים את העוף עם לימון .אם משתמשים בעופיונים מכניסים 1/4 לימון בתוסיק שלו .מכינים את המרינדה שמים את כל החומרים קערה, מערבבים היטב ומכניסים פנימה את העופיונים .
(את אותו התהליך עושים עם השוקיים)
מעבירים לקופסא שנתן להפוך מצד לצד וכל כמה שעות הופכים לצד שני.
למחרת מחממים תנור ל 220 מעלות
מסדרים את העופות על תבנית מעליהן שופכים את המרינדה ומכסים ברדיד אלומיניום.
מכניסים לאפיה למשך 30-40 דקות.
לאחר מכן להוציא את הרדיד ולהכניס שוב לתנור להשחמה מכל הצדדים .
להעביר לעחת הגשה ולפזר מעל גרעיני רימון