שורשים מוזיקליים תימניים -
פסטיבל תימא 2025

פסטיבל תימא 2025 יתקיים בירושלים בתאריכים 4.9.25-2.9.25 בשיתוף פעולה בין תימא  האגודה לטיפוח חברה ותרבות בנשיאות ד״ר יגאל בן שלום לבין אגף תרבות בעיריית ירושלים, משרד התרבות והפדרציה הספרדית העולמית.

בימי הפסטיבל ייערכו מופעים המביאים יצירה בלתי פוסקת ששורשיה במוזיקה התימנית, כולל חיבורים מפתיעים

בתחילת חודש ספטמבר יתקיים בירושלים פסטיבל תימא 2025. זו הפעם הרביעית שפסטיבל תימא מתקיים בשיתוף פעולה בין עמותת תימא האגודה לטיפוח חברה ותרבות בנשיאות ד״ר יגאל בן שלום לבין אגף תרבות בעיריית ירושלים, משרד התרבות וגופים נוספים כמו הפדרציה הספרדית העולמית.

במהלך שלושת ימי הפסטיבל ייערכו מופעים המביאים לקהל את היצירה הבלתי פוסקת ששורשיה במוזיקה התימנית כולל חיבורים מפתיעים ולקהל צפויה חגיגה. עמותת תימאהאגודה לטיפוח חברה ותרבות בנשיאותו של ד״ר יגאל בן שלום עוסקת בפעילויות תרבות, חינוך ומחקר בנושא מורשתם של יהודי תימןהאגודה מפעילה את מוזיאון מורשת יהדות תימן בנתניה, מקיימת פעילויות תרבות בכל רחבי הארץ, מוציאה לאור ספרים וכתבי עת ותומכת באמנים צעירים בתחומי המוזיקה, המחול והאמנות, היוצרים השואבים השראה ליצירתם ממסורת יהודי תימן. האגודה קיבלה עבור פועלה את פרס ראש הממשלה לעידוד חקר קהילות ישראל בארצות ערב ואיראן

האגודה הקימה שלושה הרכבים מוזיקליים מקצועיים המוכרים אמנותית במדור מוזיקה במשרד התרבות: מקהלת קולות תימן בראשות רביד כחלאני המבצעת את שירת הדיואן, הרכב בנאת אל ימן, הרכב נשים המבצעות את שירת נשות תימן, והתזמורת התימנית בניצוח אייל וואהב, הרכב המונה 14 נגנים המבצעים באופן אמנותי יצירות ממסורת תימן

ד"ר יגאל בן שלום מספר כי נכנס לפעילות בתימא בעקבות מות אביו, עובדיה בן שלום, שהיה מייסדיה. בן שלום: "אבי הגיע למסקנה שחייבים לשמר את המורשת של יהדות תימן, והעמותה הזאת היא המשך המורשת שלו. מעבר לפולקלור הוספתי מכון מחקר ליהודי תימן. אני רואה את עצמי כדור שני שממשיך להעביר את המורשתלא רק ליהודי תימן, כשהמטרה היא להתאים את עצמנו לדור הצעיר על מנת שיבואו לאירועים שלנו. לא מזמן הוצאנו לאור בשיתוף מרכז שז"ר ספר על רבי שלום שבזי כאחד מגדולי ישראל".

לדברי בן שלום, הפסטיבל נועד לרכז ולהביא לירושלים מבוגרים וצעירים מכל הארץ. לכן יהיה מגוון של מופעים במספר מקומות בירושלים: הצוללת הצהובה, נוקטרנו והמרכז למוזיקה מן המזרח. "גם נקיים בשיתוף מכון בן צבי בשכונת נחלאות סיורים עם מדריכים מיומנים, שבהם נגלה כיצד יהודי תימן היו מבין הראשונים שהקימו את נחלת אחים, נחלת צבי ועין כרם ואת תרומת הרבה לירושלים. יש לנו סיפוק רב מכך שאנשים יבואו ליהנות מהמופעים בפסטיבל, למרות התקופה הקשה".

ביום שלישי 2.9 בשעה 18:00 יתקיים במרכז למוזיקה מן המזרח, רחוב מנורה 3, ירושלים, "שירת חיימסע מוזיקלי מתימן לישראל"מופע אישי ומרגש של המוזיקאית גילה בשארי, אחד הקולות הייחודיים והאהובים בזמר הישראלי. במופע זה לוקחת גילה את הקהל למסע מוזיקלי מרתק בין תחנות חייה: שירי ארץ ישראל האהובים, שירת נשות תימן שנמסרה מדור לדור, פיוטים ושירת הקודש מהדיוואן, וקטעים אישיים מסיפורה המרגש של אישה שגדלה על מסורת ושורשים והביאה את הצלילים האלה לקדמת הבמה בישראל.

ביום שלישי 2.9 בשעה 20:00 יופיע בנוקטורנו, רחוב בצלאל 7, ירושלים, סהר דוד  עם "מוכחיל". ״סהר״ הוא הרכב מוזיקלי חדש המחבר בין מדבר הסהרה לשירת הדיוואן התימנית. ההרכב מביא איתו גרוב סוחף, צלילי גיטרה מדבריים שלובים בכלים מסורתיים כמו ניי, קוואלה וריבאב, ונושא עימו חיבור עמוק למקורות ורוח מוזיקלית שבטית ומלאת נשמה, חדשה ושורשית.

ביום שלישי 2.9 בשעה 21:30 תתקיים בהצוללת הצהובה, רחוב הרכבים 13, ירושלים, הפקת מקור מיוחדת וחדפעמית, שבה שי צברי יארח את אבנר גדסי ויהודה קיסר במופע "שיר חדש ישן". מדובר במופע מחווה לשורשיהם התימניים של שני ענקי המוזיקה הישראליים, שמצביע על הקשר בין המוזיקה התימנית למוזיקה הישראלית בת ימינו. המופע יכלול ביצועים חדשים ומעניינים לקלאסיקות תימניות לצד גרסאות מיוחדות ללהיטים הגדולים של שי צברי, אבנר גדסי ויהודה קיסר. אליסף בשאריבס, עוד חשמלי וניהול מוזיקלי נועם (״נומוק״) חבקין קלידים ועינת הראל תופים.

ביום רביעי 3.9 בשעה 18:00 יתקיים במרכז למוזיקה מן המזרח, רחוב מנורה 3, ירושלים, המופע "ניגוני אלול" עם תזמורת המרכז למוסיקה מן המזרח, המורכבת מנגנים ונגניות, בוגרי ותלמידי המרכז, בהובלת אלעד גבאי. התזמורת מביאה איתה קול ייחודי במופע המחבר בין המסורות המפוארות של המוסיקה הערבית והטורקית לבין ההוויה הירושלמית בה היא פועלת. לכבוד הפסטיבל תארח התזמורת את הפייטן והכנר ממסורת תימן את דניאל לגאמי. ניהול אמנותי, שירה וקאנון: אלעד גבאי.

ביום רביעי 3.9 בשעה 20:00 יתקיים בנוקטורנו, רחוב בצלאל 7, ירושלים, המופע "כליג׳ אלעאלםخليج العالم, שבו אליסף בשארי ויאיר צברי יארחו את דניאל זנדאני. כליג' אלעאלם, אליסף בשארי (רבע לאפריקה, מפיק ויוצר) ויאיר צברי (פרקשניסט, זמר, מועדון הקצב) נפגשים לנגן את מה שהם אוהבים. זנדאני מבצע בדרכו הייחודית ובנאמנות למסורת השירה המקורית

מוזיקה תימנית של פעם עם גרוב מהיום, בשירים יאמנים ועוד מרחבי הכאליג׳.

ביום רביעי 3.9 בשעה 21:30 יתקיים בהצוללת הצהובה, רחוב הרכבים 13, ירושלים, המופע של בנאת אלימן SHIRAN & BAKAL – "מהמדבר לאלקטרוני"מסע סוחף אל שירת תימן. SHIRAN & BAKAL מארחים את בנאת אל ימן. המוזיקה של SHIRAN & BAKAL היא גשר בין עולמות: שירים תימניים ועיראקים שהועברו מדור לדור, עטופים בהפקה אלקטרונית עכשווית, עם סינתים אנלוגיים, ביטים עמוקים וקולה החודר של שירן. על הבמה הן הופכות את החומרים האלה לחגיגהמסיבה שהיא גם מסע אישי, גם טקס שורשי וגם אנרגיה מתפרצת שלא משאירה אף אחד אדיש. הן הופיעו על במות בכל העולם וכל הופעה שלהם היא מפגשבין קהל לתרבות, בין עבר להווה, בין גוף לרגש.
ביום חמישי 4.9.25 בשעה 18:00 יתקיים בהמרכז למוזיקה מן המזרח, רחוב מנורה 3, ירושלים, הדיוואן – D-ONEמופע משותף של שורשים וקצב חדש של אמיתי אריכא ותלמידי המרכז למוזיקה מן המזרח. המופע מבקש להביא את השירה הדולשונית, עברית וערבית, ואת הלחנים השורשיים הקדומים, אך גם את הרוח הנלהבת של שירת הדבקות הפנימית החודרת ומשפיעה גם כאן בישראל הנאבקת במאה ה-21.
ביום חמישי 4.9.25 בשעה 20:00 יתקיים בנוקטורנו, רחוב בצלאל 7, ירושלים Kula Baraka – גרוב תימני  נשמה יהודית, מופע מקור חד פעמי המביא שילוב מרתק ומרגש בין עולמות המוסיקה השבטית העתיקה, פיוז'ן וטקסטים מן המקורות. במופע, שהוא מסע פנימה אל מעבר לזמן ולמקום, יביאו חברי Kula Baraka רוח טובה, לב פועם וקצב משכר. במופע מקור המיוחד לפסטיבל יארח ההרכב את הזמרת והיוצרת אוריה יעקב. רוני עבריןהקשה, מיטל ברכה קרניקלידים וסנטור, ליהי אשלבס, עינת הראלתופים, אוריה יעקבשירה.
ביום חמישי 4.9.25 בשעה 20:30 יתקיים בהיכל התרבות ״בית העם״, רחוב בצלאל 11, ירושלים, אירוע סליחות נוסח תימן. התזמורת התימנית בניצוח אייל וואהב תארח את אבנר גדסי, ציון גולן ומקהלת קולות תימן עם רביד כחלני, בועז גדקא ואביעד יחיא במופע מקור לחודש אלול. מדובר בעיבודים חדשים לתפילות הסליחות בניגונים המסורתיים של יהדות תימן. ניהול מוזיקלי וניצוח: אייל וואהב, הפקה וייעוץ: עדיאל בן שלום, ניהול אמנותי: שמעון נטף, הפקה בפועל: אסנת גרוס, יובל וג׳ימה. נגנים: ורה גרינשטייןכינור, הילה אחיאלכינור, יוהנה ריטמולרכינור, יניב מייזלויולה, עדן ג׳משידצ׳לו, עמית שרוןהקשה, לוטן יעיש הקשה, מתן כספיהקשה, גלעד לויןבס, סה רדוד נאי, אריאל קסיס קאנון וגיא טירםעוד.


לרכישת כרטיסים למופעים בפסטיבל "תימא 2025": לחצו

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 144
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן