קינוחים

שפע מתחיל מבפנים
בלה טטיאנה

שפע מתחיל מבפנים

אנחנו נוטות לחשוב ששפע הוא משהו חיצוני – כסף, הצלחה, הזדמנויות, לקוחות.  אבל האמת היא, ששפע לא מתחיל מבחוץ. הוא

קרא עוד ←
נתח סלמון בזיגוג בירה וסירופ מייפל
דגים

נתח סלמון בזיגוג בירה וסירופ מייפל

4 מנות זמן ההכנה: 15 דקות זמן אפיה: 10 דקות מצרכים: 4 נתחי סלמון 125 מ"ל בירה שחורה 60 מ"ל

קרא עוד ←
איך מתנהלים בחופש הגדול כשהילדים היו במלחמה לסירוגין?
זמן משפחתי

איך מתנהלים בחופש הגדול כשהילדים היו במלחמה לסירוגין?

החופש הגדול, תקופה שבעבר הייתה שם נרדף לשמחה, חופש וניתוק מהשגרה, מקבל השנה משמעות אחרת לגמרי עבור הורים רבים בישראל.

קרא עוד ←
טרטר דג סלמון עם גבינה לבנה
דגים

טרטר דג סלמון עם גבינה לבנה

זמן הכנה: 15 דקות מצרכים ל 4 מנות: 400 גר' דג סלמון טרי 1 מלפפון 150 גר' גבינה לבנה 1

קרא עוד ←
עוצרת לרגע. מסתכלת לאחור – ומתרגשת.
זמן משפחתי

עוצרת לרגע. מסתכלת לאחור – ומתרגשת.

לפני שבועיים עצרתי.עצירה אמיתית, לא כזו שנכפית, אלא כזו שנעשית מבחירה – מתוך צורך פנימי להוקיר, לסכם, וגם להתבונן קדימה.לרגל

קרא עוד ←
פלאן פטיסיאר
כללי

פלאן פטיסיאר

6 מנות זמן ההכנה: 45 דקות זמן אפיה: 40 דקות זמן בישול לקרם: 15 דקות זמן אפיה: 40-45 דקות תבנית

קרא עוד ←
קריק פרובנסאלי
כללי

קריק פרובנסאלי

2 מנות זמן ההכנה: 10 דקות זמן הבישול: 5 דקות מצרכים: 1 תפוח אדמה 1 ביצה מלח ופלפל גרוס 1

קרא עוד ←
ממ"ד הזמן
ראיון אישי

ממ"ד הזמן

מאת: זהר נוי  צילום: עידן צורדקר רויטל פז–אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום

קרא עוד ←
אמנות התרגום: ניווט בין העצירות,צבעים ושפע
אבריל חילביץ

אמנות התרגום: ניווט בין העצירות,צבעים ושפע

התרגום הוא תהליך מרתק ומורכב – זהו ריקוד מתוחכם בין שפות, הדורש מודעות חדה לניואנסים, להקשר תרבותי וליופי הטמון הן

קרא עוד ←
מהר געש לשמש קופחת: האסירטיקו עושה עלייה לנגב
אביטל גרינשטיין – ניצן.

מהר געש לשמש קופחת: האסירטיקו עושה עלייה לנגב

מאת: אביטל גרינשטיין-ניצן כשמדברים על יין ישראלי, בדרך כלל עולות מיד אסוציאציות של קברנה, מרלו או שיראז. אבל במעמקי המדבר,

קרא עוד ←